Carlo vertelt over zijn stage bij innogy

Een kijkje nemen in de keuken van een jong en vooruitstrevend bedrijf? Dat kan bij innogy. Een uitdaging? Zeker! Stagiair Carlo laat het zien. Als student van de opleiding Business IT & Management aan de Avans Hogeschool is hij elke dag bezig om bij te dragen aan een duurzame wereld. Carlo over zijn stage en ervaringen bij innogy!

Even voorstellen!

Ik ben Carlo Mathijssen en ben sinds september 2018 bij innogy gestart. Op het moment ben ik 3e jaars student van de opleiding Business IT & Management aan de Hogeschool Avans in Breda. Het unieke aan mijn stage is dat ik samen met een klasgenoot de stage als duo voltooi, in plaats van de gebruikelijke solo stage.

De opdracht

De stage valt onder het Techlab. Het Techlab is een team wat zich bezig houdt met nieuwe technologieën om daarmee bedrijfsprocessen te verbeteren. Zo hebben ze ondertussen al een chatbot gemaakt voor de website, zijn ze bezig geweest met een slimme stekker en is google home aan de orde geweest. Zo zijn er nog meerdere dingen waarop geëxperimenteerd wordt op innovatieve oplossingen. Om die reden ben ik samen met mijn klasgenoot op het leuke idee gekomen om te kijken naar een technologie genaamd Augmented Reality. Dit houdt heel simpel in dat je als het ware elementen toevoegt aan een bestaand beeld of omgeving. Het eindproduct van onze opdracht hoopt zo’n toepassing te kunnen vinden die inzetbaar is voor innogy. Daarnaast zal er gekeken worden naar het huidige onboardingsproces. Het zou mooi zijn om daar een stuk Augmented Reality bij te kunnen inbrengen, maar dit moet verder in de opdracht nog blijken of het mogelijk is.

Stagiair bij innogy NL

Het viel mij binnen de organisatie meteen op dat je serieus genomen wordt en niet simpelweg gezien wordt als een scholier. Vanaf dag eén en de eerste gesprekken die je voert, merk je al heel snel op dat er naar je inbreng geluisterd wordt. De begeleiding is ook erg nauw. Begeleiders zijn makkelijk te vinden en altijd bereikbaar voor problemen waar je tegenaan kunt lopen. Ook voor een gezellig praatje! Verder is flexwerken echt een ding bij innogy. Je kunt als stagiair op verschillende werkruimtes zitten of zelfs thuis werken. Het Techlab heeft zelfs z’n eigen werkruimte waar we regelmatig te vinden zijn.

De energiewereld op z'n kop...

Het bijzondere aan het Techlab vind ik dat wij ervoor zorgen dat innogy een voorloper blijft wat betreft innovatie en nieuwe technologieën.

                                                              Bekijk onze vacatures