Collega Paul op visite bij windpark Zuidwester in Urk

Collega Paul Vestjens (Teammanager Mobiliteit) was, als onderdeel van zijn onboardingstraject bij innogy, op bezoek bij windpark Zuidwester in Urk. Terwijl hij stond te bibberen door de harde wind, ontdekte hij waar onze energie precies vandaan komt.

Even voorstellen!

Mijn naam is Paul Vestjens en per half november 2017 werkzaam bij innogy als Teammanager Mobiliteit. In een snel tempo wil ik de organisatie leren kennen en begrijpen waarom wij als organisatie bepaalde keuzes maken met als doel de klant centraal te stellen. Deze manier van klantbenadering en dienstverlening spreekt mij zeer aan. Als professional lever ik graag mijn bijdrage en ik kan dat nog beter doen als de omgeving waarvoor ik werk beter voor ogen heb. Om te ontdekken in welke wereld de klant en wij als organisatie ons begeven, was ik erg nieuwsgierig naar de opwekking van duurzame ernergie en ben ik op bezoek geweest bij het windpark Zuidwester in URK.

Wat een wind! Wat een energie!

innogy heeft sinds 2004 veel expertise opgebouwd in de ontwikkeling en bouw van offshore-windparken en dat wilde ik eens van dichtbij meemaken. Windpark Zuidwester in Urk maakt onderdeel uit van het windpark Noordoostpolder en wij als innogy bezitten hier 8 windturbines met een totaal vermogen van 90MW. Dat komt neer op een opbrengst voor circa 80.000 huishoudens! 

Maar dit is niet de enige plek in Nederland waar innogy werkt aan windprojecten. Op de afbeelding hieronder vind je het totale overzicht. Indrukwekkend hè?!

 

Bij innogy wordt experimenteren en ontdekken aangemoedigd. Dit maakt het voor mij, als nieuwe medewerker, mogelijk de regie over mijn eigen loopbaan te pakken. Dat geldt ook voor onboarding. Ik kreeg de kans om op eigen initiatief windparken te bezoeken, informatie op te halen en dus te ontdekken!

Het was zeer leerzaam om van dichtbij dit project te mogen aanschouw en te zien hoe we wind om kunnen zetten naar duurzame energie.

En ja, de foto's in dit artikel heb ik zelf geschoten! #nofilter #duurzaam #energie #wind #innogy