De carrière van collega Nick Heber

De energiewereld op z'n kop zetten in een informele omgeving en werken aan je ontwikkeling. Dát is innogy voor Nick!

Werken aan het vormgeven van de energie-transitie

Via LinkedIn kwam ik een vacature als Junior Business Controller bij innogy tegen. Na wat research trok de energiemarkt mijn aandacht en innogy bleek één van de betere werkgevers in Nederland. Dat in combinatie met de recente beursgang van innogy SE (de overkoepelende moeder organisatie) maakte het geheel voor mij tot een interessante optie. 

Sinds september 2016 ben ik aan het werk als Business Controller bij het organisatieonderdeel Essent Zakelijk. We zijn nu een aantal jaren verder en ik heb nog steeds het gevoel dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Werken aan het vormgeven van de energie-transitie: het operationeel efficiënt maken van je retail-units en het uitbouwen van het non-commodity gedeelte zijn uitdagingen die werken in de energiesector ontzettend interessant en veelzijdig maken. Trainingen, veel afwisseling en uitdagingen maken het werken hier leuk. Verder vind ik de informele cultuur met nuchtere mensen, die ook wel van een grap houden op zijn tijd, erg belangrijk. Vooral omdat je veel tijd op je werk doorbrengt, helpt het als je collega’s je willen leren kennen, een kop koffie met je drinken en open staan voor je ideeën. Mensen luisteren naar je en maken tijd vrij om dingen uit te leggen en processen te bediscussiëren.

innogy staat niet stil, maar ik ook niet

Bij innogy wordt je persoonlijke ontwikkeling actief gestimuleerd door het volgen van trainingen in het gebied van jouw interesse. Zo heb ik mijn BlackBelt in LEAN gehaald, een 4-daagse soft skill training gehad om mijn adviesvaardigheden verder te ontwikkelen en ben ik - naast mijn werk als Controller - 4 uur in de week bezig met het coachen van andere Finance teams. De focus op persoonlijke ontwikkeling, het werken in de energiemarkt en dat in de sfeer die bij innogy hangt, maakt innogy voor mij tot een zeer prettige werkgever.

De energiewereld op z'n kop..

Hoe ik de energiewereld op z’n kop zet? Als onderdeel van het Finance team werken wij hard aan het vertalen van strategie naar concrete plannen en begrotingen. Het hebben van relevante sturingsinformatie stelt Essent in staat om actief het stuur te pakken in de energietransitie en waar nodig op tijd bij te sturen. 

Benieuwd naar wat wat ik allemaal doe? Bekijk mijn LinkedIn!
https://www.linkedin.com/in/nickheber/