Hackaton IT: Silos are for farmers

Misschien heb je laatst een aantal collega's in rode Kung Fu Panda T-shirts zien lopen. De reden? Zij deden allemaal mee aan de hackathon en hebben daarin laten zien hoeveel we voor elkaar kunnen krijgen binnen 24 uur.

Doel: ontwikkel een prototype

Na een succesvolle editie vorig jaar werd op donderdag 19 en vrijdag 20 april een tweede hackathon georganiseerd. Het doel is simpel: werk aan iets dat je leuk vindt en ontwikkel met je team een prototype dat je aan het einde van de hackathon kunt presenteren. Zo’n 70 collega’s gingen die uitdaging aan en in 24 uur zijn maar er liefst 14 prototypes neergezet!

Resultaten

De resultaten waren verbluffend! Zo heeft team REM een interactief dashboard ontworpen ter ondersteuning van hun voorspellingen, koppelde team Sensebot een chatbot aan de Qlikview-omgeving en ontwikkelde team TOU een mogelijkheid om het daadwerkelijke energieverbruik te factureren. Andere voorbeelden zijn een prototype voor Google Assistant, een opzet en programma voor een Agile event en een link tussen de Agent cockpit en het mailsysteem zodat medewerkers in het callcenter nu gemakkelijker brieven kunnen samenstellen. 

24 uur lang energie

24 Uur aan één stuk geconcentreerd doorwerken is niet gezond. Daarom was er een gedetailleerd programma opgesteld met voldoende eet- en ontspanningsmomenten. Regelmatig waren er feedbackmomenten waarin de teams elkaar konden bijpraten over de voortgang en eventueel om hulp konden vragen. Dit alles zorgde voor een open en informele sfeer waarin men veel van elkaar heeft kunnen leren.

Silos are for farmers

Het zou erg goed kunnen dat je resultaten van de hackathon tegen gaat komen in de nabije toekomst. Bijna alle prototypes krijgen namelijk een vervolg en zullen verder uitgewerkt worden. Kortom: een erg geslaagd evenement dat zeker nog een vervolg krijgt. En in het kader van het thema 'Silos are for farmers' hopen we dat er dan nog meer succesvolle samenwerkingen gaan ontstaan tussen de verschillende afdelingen. 

De energiewereld op z'n kop..

Hoe wij hiermee de energiewereld op z’n kop zetten? We werken in korte tijd een groot aantal creatieve ideeën uit en leren daarmee heel snel wat ze voor ons kunnen betekenen.