MoonShoot & FuckUp Awards

Projecten die van lef getuigen of een pilot die veel leerpunten opleverde. We willen onze grootste initiatieven vieren. Of ze nou slagen of niet!

Een cultuur waarin we een 'FuckUp' mogen hebben

“We hebben een ambitieuze strategie, hoe gaan we daar komen? Door risico’s te durven nemen en dan zullen er soms ook dingen mislukken”,  vertelde Suzan Schakenraad tijdens de opening van het fantastische 'Moonshot & FuckUp awards' evenement dat plaatsvond in de Bistro van Den Bosch. “Toon lef en deel je FuckUp. Deel wat je hebt geleerd, want van proberen kun je leren.”

"Het is een andere mindset”, stelt Lieke Rijken. Samen met Karlien Wolters, Suzanne Kemp, Ieke Straathof  en Henny Wierda organiseerde ze dit evenement voor de tweede keer, een samenwerking tussen Marketing Development, Consumer Operations en Formule Management. “Met deze awards willen we lef en die mindset stimuleren.”

Er zijn twee awards uitgereikt. Bij de Moonshot Award gaat het om een succesvol, innovatief idee. “Een punt op de horizon. Een project met lef, waarmee we iets heel anders durven te doen”, legt Stella Brenninkmeijer  uit. De FuckUp Award is een ludieke prijs voor een project dat niet gelukt is. “Een project waarbij risico is genomen, maar wat niet goed uit de verf gekomen is”, verduidelijkt Suzan Schakenraad. “Hier kun je enorm veel van leren. We moeten samen een cultuur creëren waarin ruimte is om fouten te maken en daarvan te leren.”

Winnaar FuckUp Award: (bijna) Alles Direct

Suzan Schakenraad: ”Het is de kunst om ook om jezelf te kunnen lachen als er iets mis gaat. Dus complimenten voor de inzenders en een uitnodiging naar iedereen, zodat er volgend jaar nóg meer FuckUps zijn om te delen”.

Winnaar Moonshot Award: MAXIT

Stella Brenninkmeijer: “Dit team heeft de Moonshot Award gewonnen, omdat dit een goed voorbeeld is van een hele sterke X-BU samenwerking. Wat begonnen is als een crisis, maar uiteindelijk is geëindigd in een hele grote kans”.