"Afstuderen bij essent in corona-tijd"

Gepubliceerd op 28 mei 2020

26 mei was het de Dag van de Stagiair. Essent heeft Sanne de Haas die dag in het zonnetje gezet. “Ik ben 24 jaar en studeer Human Resource Management aan de HAN in Nijmegen. Mijn stage begon in februari en ik ben nu bijna klaar.”

Wat is je stageopdracht?

“Ik schrijf een advies voor Talent Acquisition & Development over het ontwikkelen van een datadashboard om een effectieve en efficiënte samenwerking binnen het team te bevorderen én het stimuleren van datagedreven beslissingen.”

Creatief verbinden tijdens corona

Sanne loopt 4 maanden stage bij ons, maar na 5 weken moest ze vanwege corona al 100% thuis werken. “Ik werk nu vanuit mijn studentenhuis in Nijmegen. Klinkt erger dan het is, we hebben een heel gezellig huis waarin ik rustig kan werken! Voor mijn onderzoek had ik een aantal interviews en een focusgroep gepland. Deze heb ik nu online gedaan. Wat ik mooi vind aan deze periode is dat iedereen heel creatief de verbinding met elkaar opzoekt. Zo hebben wij al een paar keer een DoMiBo gehouden met het team en hebben we met heel HR zelfs een bingo gedaan!”

Druk aan het schrijven

Als Essent bieden we meewerkstages, maar ook afstudeerstages. Sanne studeert af bij Essent, en is dus vooral bezig met haar scriptie. “Inmiddels zijn de laatste weken aangebroken en ben ik druk met het schrijven van mijn advies. Daarin lees je onder andere hoe Talent Acquisition & Development een datadashboard kan inzetten om een adviserende rol aan te nemen richting de rest van de organisatie en welke KPI’s ze daarvoor kunnen meten.”

Betrokken begeleiding

“Ik begin altijd rond 7 uur want in de ochtend ben ik het meest productief. Vandaag heb ik mijn conclusie aangepast aan de hand van de feedback van mijn begeleidster bij Essent. Heel fijn dat zij, ondanks de afstand, in deze tijd toch nog zo betrokken is bij mijn onderzoek. Om 9 uur weekstart met het team en daarna weer verder met mijn scriptie. Rond de lunch ben ik even een stukje gaan lopen en daarna had ik een matchingsgesprek voor de master Data Driven Business waar ik in september mee hoop te starten. De rest van de middag heb ik nog even gewerkt aan mijn scriptie. En aan het einde van de dag koken met mijn huisgenootjes en lekker buiten eten met dit mooie weer. Mijn scriptie staat ook vanavond nog even op de agenda, want ik heb nog maar een week tot de deadline.”

Zichtbaar zijn op afstand

“Normaal ben je veel fysiek samen, dan is het makkelijker om jezelf te laten horen en zien. Online vond ik dat nog wel eens lastig. Mede door het vertrouwen dat ik van mijn collega’s kreeg, is dit toch gelukt!”

Geen vertraging gelukkig

“In het begin moest ik erg wennen aan het vele thuis zijn en het missen van mijn collega’s. Desondanks is het me uiteindelijk meegevallen. Mijn onderzoek heeft geen vertraging opgelopen en voor mijn gevoel kon ik altijd iedereen bereiken als ik er even niet uit kwam of hulp nodig had. Ik ben trots dat het me in deze tijd toch lukt om af te studeren en dat ik, misschien anders dan van tevoren gepland, toch aan alle informatie ben gekomen die ik nodig had voor mijn onderzoek. Dit was me natuurlijk niet gelukt zonder de fijne begeleiding. Mijn begeleidster bij Essent heeft er mede voor gezorgd dat ik door kon gaan waar ik aan was begonnen.”