Dit is mijn stap 2021: 10 inspirerende verhalen

Gepubliceerd op 20 december 2021
Bij Essent zijn we een groot voorstander van leren, ontwikkelen en nieuwe stappen zetten in je eigen rol of een andere functie. Soms in het eigen team, soms naar een andere afdeling, een enkeling is architect van zijn nieuwe functie en weer een ander besluit de stap te zetten naar een leidinggevende rol. 10 Essenters hebben dit jaar hun inspirerende verhaal over hún stap gedeeld. Waarom hebben ze deze stap gemaakt, hoe hebben ze dat aangepakt en welke groei- en ontwikkeltips delen ze? Hier lees je de samenvatting.


Weet wat je wilt

Voor iedereen is dit de basis voor een andere functie en uitdaging. Dat klinkt simpeler dan het is. Weten dat je iets anders wil is stap één, maar wat precies… dat is niet voor iedereen makkelijk te bepalen. Zo vertelde Saskia, Database Marketeer E+: “Wat me hierin echt geholpen heeft, zijn de vele open gesprekken met mijn toenmalige manager en het coachingstraject dat ik heb gevolgd. Die combinatie heeft mij richting gegeven. Ergens wist ik wel waar mijn voorkeur en mijn hart ligt, maar het was fijn om dat bevestigd te krijgen en meteen in termen van een plan van aanpak te denken.” Elouise’s zoektocht was complexer om voor een andere rol te kiezen na verschillende sales functies: “Ik rolde van de ene in de andere sales functie met steeds meer verantwoordelijkheden. Ik vond dat het tijd was om me goed af te vragen welke vervolgstap ik zelf voor ogen had. Ik heb verschillende gesprekken gevoerd om daarachter te komen.” Daarentegen was Annemarie, Lead Digital Branding, meteen zeker van haar zaak: “Ik kwam binnen met de ambitie om te leren en ontwikkelen. Al snel realiseerde ik me dat ik door wilde groeien: ik had meer in mijn mars. Ik heb met mijn manager Karlien daarover gesproken en kreeg de ruimte om in die beginfase meer te doen naast mijn reguliere werk. Daardoor kon ik snel stappen maken”.


Cirkel rond

En toch… voor veel Essenters is een vervolgstap óók de samensmelting van eerdere ervaringen bij andere werkgevers, studie of zelfs vrije tijd. Zo werkte Jeroen, Kwartiermaker Customer Journey & Operations Join, eerst bij E.ON Benelux, ging bij Essent als Manager Support Units aan de slag en koos daarna toch weer een rol in de business waarbij hij de continu verbetercultuur kan combineren en vergroten met het bereiken van direct bedrijfsresultaat. Best of both worlds. En Renée, HR Consultant, heeft een groot Online Marketing hart, ontwikkelde bij een kleinere organisatie ook people skills en maakte bij Essent de interessante stap van Digital Manager naar HR: “Ik stond op een kruispunt: ga ik hiërarchisch groeien binnen digital of ga ik eerst verbreden en verdiepen in een ander vakgebied dat dichter bij mijn passie ligt en daarna die verticale stap maken? Ik heb voor het laatste gekozen.” En dat passie tot iets moois kan leiden, laat Jeff zien. Als groot voorstander voor het inzetten van waterstof als alternatief, werd Jeff gevraagd om deel te nemen aan de Waterstof Werkgroep. En van het een kwam het ander. Nu combineert hij zijn kennis over Business Innovation, zijn achtergrond in verduurzaming en zijn passie voor waterstof in de rol van New Business Manager Waterstof: “Markt, klantvragen, techniek, innovatie, business development, partnerships en stakeholdermanagement. Het hoort er allemaal bij en maakt het zo ontzettend uitdagend.”


Je hebt zelf de regie

Hoe goed je ook weet wat je wilt: je staat zelf aan het roer om de stap naar een andere baan werkelijkheid te maken. Annemiek, Lead Digital Performance, is zeer ambitieus. Eigen initiatief nemen in de volgende stap was een no brainer voor haar: “Ik ben altijd al ambitieus geweest en erg bezig met mijn eigen ontwikkeling en groei. Ik had niet per se een doel om binnen een jaar ergens naar toe te groeien, maar toen deze kans zich voordeed, heb geen seconde getwijfeld. In deze nieuwe rol ben ik verantwoordelijk voor de online sales targets van alle merken binnen Essent. Dat is echt op mijn buik geschreven, omdat ik van nature performance gedreven ben”. Chris, IT Security Specialist, ging nog een stapje verder. Hij zag een gapend gat: werkzaamheden en verantwoordelijkheden die tussen wal en schip dreigden te belanden. Hij nam zelf het roer in handen. Door dit aan te kaarten en op basis van een analyse ook echt aan te duiden dat de behoefte er is, werd de mogelijkheid gecreëerd voor zijn nieuwe job.

Leren en groeien

Zelf de regie pakken, betekent ook dat je zelf aan de slag gaat met je groei en ontwikkeling. En dat is leuk, spannend en soms ook echt moeilijk. Maar juist als het ongemakkelijk voelt, ben je aan het groeien. Elouise, Senior EBS consultant: “Ik ben meteen in het diepe gegooid en werd verantwoordelijk voor de EBS Guided Journey bij C+ Ops. Ik zat ontzettend in een stretch: EBS is nieuw, werken met andere stakeholders, elke dag iets nieuws leren. Ik heb echt mijn eigen reis doorgemaakt en heb gewerkt aan mijn aanpassingsvermogen en flexibiliteit.” Richie, Teammanager MKB, Service & Commercie, deelt deze gedachte ook actief met zijn team: “Tijdens de bila’s maken we afspraken en bepalen we acties. Kleine stappen om een ontwikkeldoel te behalen. Ik krijg er energie van als ik aan het einde van het jaar veel mensen heb zien groeien op mindset, kennis, gedrag, vaardigheden en dat we daardoor samen een mooi resultaat behalen”. En daarbij is hij zelf het levende bewijs: 17 jaar in dienst en vele trajecten verder. “Ik ben een groot voorstander van verandering, daar leer je van. Ik zoek steeds opnieuw een uitdaging en bij Essent ervaar ik ook echt de motivatie”. En dat hoeft lang niet altijd in de vorm van een formele training of opleiding. Juist niet zelfs. Kai, Teamcoach Klantadvies: “Zelfs als je graag in je comfortzone werkt, is het prettig om af en toe eruit te treden en iets nieuws te ontdekken. Als je gevraagd wordt om bij een sessie in de business mee te kijken of bij een andere team, of als je een uitnodiging krijgt om in een project deel te nemen, denk dan niet dat je niks kunt toevoegen! Je bent juist van waarde. Bovendien kun je zo andere mensen leren kennen en krijg je een inkijkje in wat er in de business verder speelt. Het geeft veel meer inzicht en wie weet levert het in de toekomst een mooie nieuwe kans op.”

Applaus voor de managers

In 2021 is bijna de helft van de nieuwe vacatures ingevuld met eigen mensen. Essenters die een hoog ambitieniveau hebben, die hun passie hebben gevolgd, die na een aantal jaren ervaring en learnings toe waren aan een nieuwe uitdaging én Essenters met managers die open gesprekken hierover hebben gevoerd, die hen dat laatste duwtje in de rug gaven om een leiderschapstraining te volgen, om aan de slag te gaan met ontwikkelpunten zodat een nieuwe stap mogelijk werd, die mensen zijn ‘kwijtgeraakt’ door ze te koppelen aan een collega manager voor een overstap naar een ander Essent team. Hoewel alle Essenters hun next step binnen Essent zelf hebben gecreëerd en gepakt, heeft de motivatie van de manager én het kunnen voeren van een open gesprek over ambities bijgedragen aan alle mooie verhalen.