Dit is mijn stap: Annemiek Keijser - Lead Digital Performance

Gepubliceerd op 9 augustus 2021


Nieuwe challenges aangaan, de lat hoog leggen en zichzelf in het diepe gooien. En daarbij extreem resultaatgericht zijn. Dat is Annemiek. Zowel privé als in haar werk. En dit is haar stap: van Marketeer energiedirect is ze binnen een jaar gegroeid naar Lead Digital Performance. Wat deze twee functies inhouden en waarom de nieuwe functie zo goed bij haar past, lees je hier.


Brede samenwerking als marketeer


In januari 2020 kwam Annemiek bij energiedirect werken: “Ik was op zoek naar een plek waar je initiatief kunt nemen. Een plek waar je de ruimte krijgt om te groeien, in een markt die volop in ontwikkeling is en waar de sfeer onderling goed is.” Als Marketeer was ze verantwoordelijk voor twee saleskanalen: Outbound direct en Online. “Daarnaast heb in samenwerking met CVP collega’s bijvoorbeeld pilots opgezet voor propositie ideeën die aansluiten op de klantbehoefte”. In deze rol kwam Annemiek met veel andere teams in contact, van tarievenmanagement tot en met sales.Ambities en grotere verantwoordelijkheid


Annemiek was driekwart jaar in dienst, toen er bij het Digital Performance Department (DPD) team van Essent een vacature ontstond voor Lead Digital Performance: “Ik ben altijd al ambitieus geweest en erg bezig met mijn eigen ontwikkeling en groei. Ik had niet per se een doel om binnen een jaar ergens naar toe te groeien, maar toen deze kans zich voordeed, heb geen seconde getwijfeld. Ik kende het team vanuit de vele samenwerkingen en ik vind online verreweg het leukste sales kanaal. In deze rol ben ik verantwoordelijk voor de online sales targets van alle merken binnen Essent. Dat is echt op mijn lijf geschreven, omdat ik van nature performance gedreven ben.”


Van energiedirect naar alle Essent merken

Wat doet een Lead Digital Performance? Annemiek: “Eigenlijk ben ik in deze nieuwe rol meer een generalist. De digital specialisten zitten aan de knoppen. Ik moet begrijpen wat er gebeurt en de brug kunnen slaan tussen de business en online specialisten. Dat past goed bij mij en mijn ervaring als Marketeer helpt daar zeker bij. Als Marketeer heb ik bijvoorbeeld veel meegekregen over de werking van de energiemarkt, wat belangrijk is voor de business en stakeholder management. Die ervaring neem ik elke dag in deze nieuwe rol mee. De business en specialisten op één lijn samenbrengen. Dat geeft mij ook echt de meeste energie: samen ergens voor gaan, iedereen snapt het belang, samen een doel zetten en dat samen weten te behalen.”


Tips van Annemiek

Annemiek is in februari in haar nieuwe rol gestart. Annemiek vertelt over haar overgang: “Mijn online media ervaring was van een tijdje geleden. Ik heb in de eerste maand veel bijgelezen en de specialisten hebben me bijgepraat. Daarnaast heb ik meteen geïnvesteerd in het leren kennen van het team.” En doelgericht als Annemiek is, heeft ze voor ogen wat ze hierna wil doen en doet heel bewust ervaring op in haar huidige rol: “Uiteindelijk wil ik graag een leidinggevende rol. Nu doe ik ervaring op. Ik ben officieel geen manager, maar als Lead krijg je er wel veel van mee. Ik kan nu eigenschappen ontwikkelen waar ik in de toekomst wat aan heb.” En dat is ook meteen haar tip: “Maak het breed bespreekbaar als je toe bent aan iets nieuws. Denk daarbij breder dan enkel je eigen team: gooi een balletje op, kijk een keer mee. En zorg er natuurlijk voor dat je jezelf ontwikkelt om daar naar toe te groeien waar je over een paar jaar wilt staan.”

Annemiek woont met haar vriend in Arnhem. Ze is niet alleen in haar werk bloedfanatiek en resultaatgericht: ze is een hardloopster én een wielrenster en traint 7-8 keer in de week voor o.a. NK’s. “Ik zet doelen en daar ga ik vol voor. Daarom past deze rol goed bij mij. Vol voor targets gaan”.

Interesse in de werken bij Essent Digital? Bekijk hier de verhalen en mogelijkheden! Meer weten over werken en ontwikkelen bij Essent? Neem dan een kijkje op onze website en maak een job alert aan.