Dit is mijn stap: Elouise Satter - Senior EBS Consultant

Gepubliceerd op 18 mei 2021
Zes jaar rolde Elouise van de ene naar de andere sales rol bij Essent. En met succes! Toen haar vorig jaar opnieuw een sales rol werd aangeboden, heeft ze een pas op de plaats gezet en gekozen voor een carrière switch: sinds januari werkt Elouise als Senior lean consultant: “Ik geloof in het Essent Business System en in de Way of Working. Het is een manier die ons helpt om plezier in het werk te vergroten en voor de klant het beste te doen.”


Van sales naar consultancy

Na studies maatschappelijk werk en communicatiewetenschap kwam Elouise via een bijbaantje in sales terecht en “ik ben blijven plakken”. Ze werkte als Channel manager voor consumenten en zakelijke markt en later als Manager inbound & B2B sales. In die tijd werd HiO uitgerold en heeft ze naast haar werk de rol van HiO business coach op zich genomen: “Ik heb MT’s en teams op HiO gecoacht. In eerste instantie was dit redelijk methodisch, maar het begon echt lekker te draaien toen we zagen dat het zijn vruchten afwerpt als je het goed implementeert.” Toen haar opnieuw een sales functie werd aangeboden, heeft ze een pas op de plaats gezet: “Ik rolde van de ene in de andere sales functie met steeds meer verantwoordelijkheden. Ik vond dat het tijd was om me goed af te vragen welke vervolgstap ik zelf voor ogen had. Ik heb verschillende gesprekken gevoerd om daarachter te komen. Het gesprek met collega’s bij Essent Business System (EBS, opvolger van HIO) heeft mij zoveel energie gegeven, dat ik heb gesolliciteerd toen de functie van Senior EBS consultant vrij kwam”.


Stretch en vertrouwen

De overstap was groot. Elouise heeft dan ook veel geleerd in korte tijd: “Ik ben meteen in het diepe gegooid en werd verantwoordelijk voor de EBS Guided Journey bij Operations. Ik zat ontzettend in een stretch: EBS is nieuw, werken met andere stakeholders, elke dag iets nieuws leren. Ik heb echt mijn eigen reis doorgemaakt en heb gewerkt aan mijn aanpassingsvermogen en flexibiliteit. Het hielp dat ik mijn green en black belt bij Essent al had gehaald”. En toch was het minder spannend dan bij een switch naar een andere werkgever: “Ik vond het spannend en tegelijkertijd is het heel mooi dat je die kans krijgt. Ik voelde dat ik al het vertrouwen had. Ik had mezelf al bewezen bij sales. Ik ben nu gewend aan een andere dynamiek. Ik ben onderdeel van de lijn, maar zit er niet meer in. We zijn samen verantwoordelijk voor het eindresultaat”.


Continu in ontwikkeling

Haar sleutel tot succes is continu leren. En hier stopt die ontwikkeling niet voor Elouise: ze volgt naast haar werk een tweejarige coach opleiding. En hiermee is de cirkel misschien wel rond: vanuit haar studieachtergrond was sales niet meteen een logische stap, maar de combinatie van haar kennis vanuit de studies en de sales ervaring helpt haar om haar nieuwe functie Senior EBS consultant invulling te geven: “Het WAT en HOE komt nu echt samen.”


Elouise woont met haar vriend en hun zoontje Sam (4) in Den Bosch. Ze houdt ervan om in de natuur te zijn, ze tennist,  verslindt boeken, begeleidt als vrijwilliger een jongere via Humanitas en… “ik ben een echte spelletjes freak. Mijn favoriet blijft 30 seconds, zolang ik win ;)!”