Dit is mijn stap: Jeroen Minneboo – Head of B2B

Gepubliceerd op 18 april 2021

Na anderhalf jaar als Manager Support Units bij Essent Business System (EBS) te hebben gewerkt, kreeg Jeroen de kans om als Head of B2B bij Commodity+ Activatie aan de slag te gaan. Hoe hij dat heeft aangepakt en welk rol voetbal daarin heeft gespeeld, lees je hier.


Van projecten naar mensen begeleiden

Jeroen heeft ruim 15 jaar ervaring in de energiewereld. Jeroen: “In mijn gehele loopbaan heb ik steeds de continu verbetercultuur centraal gesteld”. Hij heeft deze verbeter mindset bij Essent in eerste instantie in de rol van Manager Support Units bij EBS uitgedragen. “In mijn rol bij EBS heb ik niet alleen mijn team begeleid en gecoacht, maar ook zelf verbetertrajecten bij IT, Finance, Operatie en Activatie geleid”. Al snel was Jeroen tot de conclusie gekomen dat het leiden van een team in de business en deze naar een hoger plan trekken door continu te verbeteren, hem nóg meer voldoening zou geven: “Dit wilden we met EBS ook bewerkstelligen: we introduceren een business systeem dat zichzelf verbetert en in stand houdt. Het geeft mij ontzettend veel energie dat ik dit nu in de business kan doen met een team dat bestaat uit ruim 60 mensen. Ik kan hen met al mijn kennis en expertise daarin begeleiden en coachen. Zo coach ik ook mensen die een green of black belt willen halen”.Steile leercurve

Jeroen over zijn ontwikkelstap: “In de rol van Head of B2B kan ik de business integraal in de keten sturen. De verantwoordelijkheid voor Sales & Marketing is daarbij nieuw voor me. Ik heb de kans gekregen om te laten zien wat ik in huis heb. Wat ik daarin echt moest leren, was het besturen van een business onderdeel waar niet direct mijn achtergrond ligt én naast focussen op korte termijn resultaten ook aandacht te besteden aan de strategie. Nu kan ik samen met mijn team vanuit het jaarplan kijken naar onze doelen en vragen beantwoorden zoals: hoe we de klanttevredenheid kunnen vergroten en welke producten en diensten we moeten uitrollen. Ik implementeer de continu verbetercultuur door te zorgen dat iedereen inzicht heeft in zijn bijdrage in onze gezamenlijke doelstellingen. Door dit regelmatig met elkaar te delen, kunnen we ook van en met elkaar leren. Voor mijn rol is het dan ook zeer belangrijk om te weten wat iedereen nodig heeft om te excelleren”. Deze steile leercurve heeft Jeroen onder meer kunnen pakken omdat hij bekend is binnen Essent: “doordat ik bekend ben met de organisatie, verschillende afdelingen en EBS, was ik snel up & running en was er ruimte voor ontwikkeling.”


Tip van Jeroen: bepaal je route en praat erover

“Het allerbelangrijkste is dat je weet wat je wilt, dat je daarover praat en ervoor gaat. Bij Essent heerst een prettige, open sfeer waarbij je kunt bespreken welke ambities je hebt. Ik heb binnen Essent eerder kenbaar gemaakt wat mijn ambities zijn en dat heeft er mede aan bijgedragen dat ik deze stap naar de business kon zetten.” En dat zegt iemand die de ambitie had om profvoetballer te worden maar die droom heeft ingeruild voor een loopbaan in de energiewereld: “Helaas heeft profvoetbal er net niet ingezeten, maar met veel plezier en voldoening heb ik jaren een mooie combinatie gehad van leuk en uitdagend werk en voetballen op hoog amateur niveau. Voetbal op hoog niveau werd uiteindelijk moeilijk te combineren met werk en ik heb er echt twee jaar moeite mee gehad. Maar ik heb mede dankzij clinics die door Essent zijn georganiseerd een nieuwe sport ontdekt: golfen. Ik heb nu mijn vaardigheidsbewijs en ben regelmatig op de baan te vinden!”

Jeroen Minneboo woont in Veghel met zijn vriendin Michelle en hun zoon Mees (9 jaar). In zijn vrije tijd golft hij graag en werkt hij als vrijwilliger bij de lokale voetbalclub waar Mees voetbalt. Misschien wel een profvoetballer in wording? Hier vind je meer informatie over EBS. Ook aan de slag bij Essent? Kijk dan of er een passende vacature voor je is of maak een jobalert aan.