Dit is mijn stap: Renee Hugen - HR Consultant

Gepubliceerd op 7 juli 2021

Van Digital Manager Zakelijk naar HR Consultant. Dit is niet de meest voor de hand liggende carrièrestap. Renée: “Ik stond op een kruispunt: ga ik hiërarchisch groeien binnen digital of ga ik eerst verbreden en verdiepen in een ander vakgebied dat dichter bij mijn passie ligt en daarna die verticale stap maken? Ik heb voor het laatste gekozen.” Lees hier haar hele verhaal.


Leercurve in online marketing


Tijdens haar studie Bedrijfscommunicatie deed Renée al ervaring op in online marketing: “Ik had een bijbaan bij een online marketing bureau. Na mijn studie werd mij daar een baan aangeboden als Online marketing consultant.” Na deze leerschool was het voor Renée tijd om bij grotere organisaties te gaan werken en heeft ze o.a. als E-commerce manager bij Douglas gewerkt: “Ik gaf leiding aan een team van digital specialisten, de inkoopmanagers van de webshop en de afdeling klantenservice. Wat me hier vooral in aansprak was het ontwikkelen en coachen van mensen en het verbeteren van de samenwerking om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.” Nadat er geen groei meer in zat, is ze op zoek gegaan naar een nieuw pad en raakte nog enthousiaster over teamontwikkeling. Ze solliciteerde bij Essent voor de functie van Digital Manager Zakelijk.Eerst verbreden en verdiepen


Ze stapte relatief snel over op een geheel andere functie bij HR: “Ik heb veel naast mijn functie als Digital Manager gedaan: Lean Green belt, Black belt, Facilitator Essent in Topvorm. Bij dat laatste kwam ik in contact met andere organisatie onderdelen, waaronder met twee managers bij HR. Tegelijkertijd bekroop mij het gevoel dat ik meer invloed en impact wilde hebben op mensen. Ik stond op een kruispunt: ga ik hiërarchisch groeien binnen digital of ga ik eerst verbreden en verdiepen in een ander vakgebied dat dichter bij mijn passie ligt en daarna die verticale stap maken? Ik heb voor het laatste gekozen.”


Leunen en leren

Bij HR is Renée ze mede verantwoordelijk voor functiewaardering, eerste aanspreekpunt voor o.a. afdeling IT, vertegenwoordigt ze HR in de OR en is ze nog steeds facilitator: “Ik kan echt leunen op de business insights om me te kunnen verplaatsen in hun problematieken. Ik kan zo echt goed aansluiten op de ‘voice of the internal customer’. Daarnaast heb ik als ‘leek’ binnen dit vakgebied ontzettend veel over het HR-vak gelezen, een training voor functiewaardering gevolgd en heel veel HR-gerelateerde gesprekken gevoerd in de business.” En dat is exact waar Renée veel energie van krijgt: “Mensen helpen. Out of the box denken. Mogelijkheden en kansen zien en benutten voor mensen. Managers daarin adviseren.”

Tip: blijf in beweging en grijp kansen

Het is vaak lastig te bepalen wat je volgende stap is of waar je naar toe wilt groeien, maar laat je daardoor niet afremmen in je ontwikkeling zegt Renée: “Het is eigenlijk niet eens het doel dat ik voor ogen heb dat zo helder is, veel meer het doel om te groeien, continu te stretchen en te leren. Wat dat betreft is Essent echt een snoepwinkel, er is zoveel te leren! Door middel van trainingen en opleidingen, coaching, maar ook gewoon door het oppakken van vernieuwende werkzaamheden en projecten. Dat maakt investeren in je eigen ontwikkeling laagdrempelig. Het kan in grote én in kleine stappen”.

Renée woont met haar vriend en zoontje van 2 jaar in Lent, is verslaafd aan (digitale) escape rooms en spelletjes en experimenteert graag in de keuken en dan vooral met moleculair koken. Daarnaast loopt ze regelmatig hard, vind je haar bij lekker weer op een terrasje en houdt ze van reizen. Zo heeft ze bijvoorbeeld gewoond, gewerkt, gestudeerd en/of gereisd in Santiago, Madrid, Parijs en Peking. En haar wandelingen buiten besteed ze om podcasts te luisteren op HR gebied.

Meer weten over werken en ontwikkelen bij Essent? Neem dan een kijkje op onze website en maak een job alert aan.