Essenters over hybride werken

Gepubliceerd op 24 december 2021

Een betere werk-privé balans

'Als moeder van 3 jonge kinderen vind ik het hybride werken een verademing. ’s Ochtends de kinderen naar school en de opvang brengen, daarna thuis aan het werk of toch naar kantoor. Werk ik thuis dan probeer ik tijdens de lunch altijd even buiten te wandelen, met muziek in m'n oren of luisterend naar een podcast. Door slim om te gaan met de 24 uur die in een dag zitten, hebben we in ons gezin nog meer quality time samen. Werk en privé is nu beter in balans.' Melanie


Minder reizen, meer sporten

'De tijd die ik voorheen in de auto doorbracht om van en naar kantoor te komen, besteed ik liever aan mijn gezondheid. Als fanatiek hardloper kies ik er op de dagen dat ik thuiswerk steeds vaker voor om tussen afspraken door te gaan lopen. Even achter dat beeldscherm vandaan om een frisse neus te halen.

Voor mij heeft flexibel werken sinds de komst van mijn kleindochter die in Spanje woont nog een extra dimensie gekregen. M´n laptop mee en het enige wat ik verder nodig heb om te kunnen werken is goede wifi. Het is een ideale combi van flexibel werken én haar zien opgroeien onder de Spaanse zon.' PaulMeer vrijheid in m'n werk

'Op kantoor, thuis, in een lunchcafé of bij mijn moeder aan de keukentafel? Ik houd van de vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer ik mijn werk doe. Het maakt mijn dag veel afwisselender en het stimuleert m´n creativiteit. Natuurlijk maken we in het team afspraken zodat we van elkaar weten wanneer we bereikbaar zijn én zorgen we ervoor dat we ook dagen samen op kantoor plannen. Alle dagen thuis of alle dagen op kantoor, het zou me niet passen. Juist die combinatie is fijn!' Regilio