Thanks New Job! Ilse werd door Melanie voorgedragen als Product Owner

Gepubliceerd op 25 juni 2021
Waar kennen jullie elkaar van?

Ilse: “Wij kennen elkaar nog uit Groningen, de stad waar we beiden hebben gestudeerd. Melanie was bestuurslid bij de Technische Bedrijfskunde studievereniging en ik bij de Economische studie vereniging. Destijds werkten we helaas nog niet echt samen! Maar daar is verandering in gekomen nu ik onlangs bij Essent ben gestart 😊”

“Een combinatie van relevante werkervaring en een match met de bedrijfscultuur en visie”


Melanie, waarom dacht jij aan Ilse voor deze vacature?

Melanie: “Toen Ilse en ik belden om bij te praten en ervaringen uit te wisselen over deze functie, merkte ik meteen dat onze kijk op het product ownerschap en wat we belangrijk vinden in een werkomgeving heel erg overeenkwam. Ilse vertelde over de eerdere rollen en projecten die ze gedaan had bij Rabobank en Ernst&Young. We hadden het over hoe dat bevallen was en ik herkende daarin veel van dezelfde uitdagingen waar Essent mee te maken heeft. Die combinatie van relevante ervaring en een match met de bedrijfscultuur en visie maakte dat ik Ilse aanbevolen heb voor deze vacature.”

Hoe heeft Melanie je enthousiast gemaakt voor werken bij Essent?

Ilse: “Juist doordat onze visie op de rol zo hetzelfde was en we beiden gecoacht hebben, zag ik dat de rol zo was als ik voor ogen had. Daarnaast heeft Melanie mij positief verrast met hoe alles binnen Essent georganiseerd is, de doorgroeimogelijkheden, de manier van werken én de bedrijfscultuur. Ik werd er enthousiast van en dat enthousiasme groeide naarmate ik verder in de sollicitatieprocedure kwam.”

Werken jullie nu samen?

Ilse: “Ja, we werken nu samen binnen IT. Melanie werkt in de ene ART binnen IT en ik in de andere. En met de nieuwe ART lay-out komen we zelfs meer met elkaar in aanraking aangezien we beiden staan opgesteld voor de Cockpit waar alle call-agents in werken. Hartstikke leuk dus!"

“Neem de tijd om kennis te maken met collega’s”

Welke tip heb je nog voor Ilse als starter?

Melanie: “Neem de tijd om kennis te maken met collega’s, ook als er (nog) niet een directe werkrelatie is! Ik zie Essent nu na 4 jaar nog steeds als een hele open organisatie waarin collega’s graag een praatje maken, meedenken of je ergens verder mee helpen. Een fijne band met je collega’s maakt het werk zowel een stuk gemakkelijker als leuker! En je krijgt die ruimte ook, dus maak daar gebruik van!”

Wat ga je doen met de referral bonus die je krijgt voor het aandragen van Ilse?

Melanie: “Oei, dat is een goeie vraag! Voorlopig blijft het nog even op mijn spaarrekening staan, want ik ben net als vele anderen momenteel op huizenjacht…. En sowieso reserveer ik een deel om een keer met Ilse na werk een borrel of hapje te doen bij café Buurt om haar nieuwe functie bij Essent samen te vieren!Ook jij hebt een netwerk van oud-collega's, vrienden, buren en familie. Draag een nieuwe collega uit jouw netwerk aan als referral en verdien de bonus.

Ga naar werkenbijessent.nl/referral