Thanks New Job! Martijn werd door Margo voorgedragen als Advertising Specialist

Gepubliceerd op 1 oktober 2021
Waar kennen jullie elkaar van?

Martijn: “We zijn in contact gekomen omdat ik werkte voor het online marketingbureau waar Vandebron voorheen klant van was. Toen Vandebron door Essent werd overgenomen werd display en advertisement vanzelfsprekend intern belegd bij de Digital Performance Department van Essent. In die overgangsperiode heb ik namens het bureau alles overgedragen aan Margo, die de advertising accounts namens Essent overnam.”

“Martijn is een vakidioot en gezellige Brabander ineen”


Margo, waarom dacht jij aan Martijn voor deze vacature?

Margo: “In de relatief korte tijd dat ik Martijn heb leren kennen vertelde hij altijd zo ontzettend enthousiast over zijn vak! We konden ook goed praten over alles omtrent programmatic, twee vakidioten bij elkaar dat klikte wel 😉! Ik had Martijn al verteld over het DPD team en dat we met 15 collega’s van verschillende disciplines (waaronder SEA, SEO, Social) de online advertising activiteiten doen voor alle merken binnen Essent. Doordat Martijn naast vakinhoudelijke kennis ook een dosis Brabantse gezelligheid meebrengt twijfelde ik ook geen moment: dat past perfect in ons team!"

“In de toekomst zou er een rol vrijkomen ‘maar dat kon nog maanden duren’... De volgende dag stond de vacature online en heb ik direct gesolliciteerd”

Hoe heeft Margo jou enthousiast gemaakt voor werken bij Essent?

Martijn: “Ik woonde in Rotterdam, maar wist al dat ik begin dit jaar naar Brabant zou (terug)verhuizen. Daarom had ik Margo een berichtje gestuurd om alvast te polsen of er mogelijkheden voor me waren bij de DPD. Ik was me op dat moment aan het oriënteren op de overstap van bureau- naar klantzijde. We hebben een half uurtje gebeld waarin Margo vertelde dat de DPD een hecht team is waar allerlei disciplines in één team fijn samenwerken met elkaar. Ze gaf aan dat er in de toekomst een rol vrij zou komen maar ook dat dit zomaar nog ‘maanden kon duren’ en ik er niet op moest wachten. De vacature kwam een dag na ons belletje online, dus toen heb ik meteen gereageerd!”

Werken jullie nu samen?

Martijn: “Ja zeker, dagelijks zelfs want we zitten in hetzelfde team! We werken in het DPD team als directe (display/video advertising specialist) collega’s voor het label Essent.”

Welke tip heb je nog voor Martijn als starter?

Margo: “De eerste weken vooral even landen, je hoeft niet gelijk alles tegelijk te doen en te weten. Dit wordt ook echt gestimuleerd gedurende je inwerkperiode. Kijk eerst rustig mee, maak kennis met je collega’s, leer andere afdelingen kennen zodat je op een rustige manier kan starten en alle nieuwe indrukken op je af kan laten komen en geef je daar ook vooral aan toe. Deze tip kreeg ik zelf toen ik bij Essent kwam werken en dat heeft mij ook echt geholpen om de organisatie en collega’s te leren kennen.”

Wat ga je doen met de referral bonus die je krijgt voor het aandragen van Martijn?

Margo: “Voor nu gaat het in de spaarpot en kijk ik komende tijd wat ik ervan wil gaan doen! 😊 Misschien ga ik het gebruiken als extra vakantiegeld voor een leuke vakantie aan het einde van het jaar, vooral nu het weer langzaam kan!”Ook jij hebt een netwerk van oud-collega's, vrienden, buren en familie. Draag een nieuwe collega uit jouw netwerk aan als referral en verdien de bonus.

Ga naar werkenbijessent.nl/referral