Thanks New Job! Pleuni droeg Janneke voor als Content Creator

Gepubliceerd op 21 april 2021

Waar kennen jullie elkaar van?

Janneke: “Pleuni en ik werkten allebei bij hetzelfde contentmarketingbureau. Aanvankelijk had ik een andere rol maar uiteindelijk kwam ik in het team van contentmakers werken. Daar zat Pleuni ook in. Ik heb fijn met haar samengewerkt en ik heb van haar ook veel geleerd over het bureauleven. Maar het belangrijkste waren natuurlijk de coffee breaks: struinen door het centrum van Eindhoven op zoek naar de beste bak koffie.”

“DOORDAT JANNEKE EEN OUD-COLLEGA IS, WIST IK DAT ZE PERFECT ZOU PASSEN"

Waarom dacht jij aan Janneke voor deze vacature?

Pleuni: “Ik wist dat Janneke zoekende was naar iets anders. En ik vond haar heel geschikt als collega Content Creator. Omdat we samen hadden gewerkt wist ik wat ze kan, wat ze leuk vindt en dat ze in het team past binnen Corporate Affairs. In de tijd dat we samenwerkten heb ik haar goed leren kennen en ook daarna zijn we in contact met elkaar gebleven via LinkedIn en Instagram. En we hadden het al eerder gehad over mogelijkheden voor haar bij Essent. Dus toen de functie vrijkwam heb ik haar meteen geappt.”

“PLEUNI APPTE ME METEEN TOEN DE VACATURE VRIJKWAM”

Hoe heeft Pleuni je enthousiast gemaakt voor werken bij Essent?

Janneke: “Ook hier had koffie een prominente rol, haha. Ik had deze zomer op het terras van Buurt afgesproken met Pleuni. We werkten allebei in Den Bosch en hadden elkaar al lang niet live gezien. Pleuni vertelde over haar functie bij Essent. Wat ze allemaal deed maar ook over de manier van werken, de cultuur en het team. Ze had me helemaal enthousiast gemaakt: het leek me een toffe functie vanwege de diversiteit aan werkzaamheden en de vrijheid om zaken proactief zelf op te pakken, je rol zelf voor te geven. En Essent leek me altijd wel al een mooi bedrijf om voor te werken. Ik zei dat ik graag een seintje kreeg als er een passende baan vrijkwam en in december appte Pleuni me!”

ZELF JE NIEUWE COLLEGA KIEZEN

Werken jullie nu samen?

Janneke: “Ja, we werken nu allebei als Content Creator in het team Brand & Digital Content binnen de afdeling Corporate Affairs. We zijn dus directe collega’s.”
Pleuni: “Ons werkverleden samen is echt een meerwaarde. We kennen elkaar al en weten hoe we werken én hoe we zijn. En natuurlijk was het fijn om op deze manier min of meer zelf een teamie te kiezen met wie ik het goed kan vinden!”

Welke tip heb je nog voor Janneke als starter?

Pleuni: “Neem de tijd om mensen en processen te leren kennen. En pas op dat je niet kopje onder gaat in het thuiswerken, maar houd contact met je collega´s. Dus bel mij vooral, ook voor de slappe klets tijdens een wandeling of een koffie!”

Wat ga je doen met de referral bonus die je krijgt voor het aandragen van Janneke?

Pleuni: “Ik ben bezig met het halen van mijn motorrijbewijs. En zonder een motor is dat natuurlijk niks waard. Dus hopelijk rijd ik binnenkort een mooie motor mijn garage in, mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van Essent 😉.”

Heb je interesse om net als Janneke en Pleuni ook te werken bij Essent? Kijk dan of er een passende vacature voor je is of maak een jobalert aan.