‘Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden gaan verder dan een goed salaris’

Gepubliceerd op 24 maart 2022

Het aantrekken en behouden van talenten is een hot topic binnen veel bedrijven. Hoe maak je hét verschil als werkgever? Volgens Jurre Pellikaan en Sandra Rademaker, beide Reward & Recognition Specialist bij Essent, kan een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden doorslaggevend zijn. Ze vertellen over Essent’s onlangs aangescherpte arbeidsvoorwaarden.


Bovengemiddeld in de benchmark

Jurre: ‘Het bieden van goede arbeidsvoorwaarden heeft altijd prioriteit gehad binnen Essent. Niets voor niets scoren we al jarenlang bovengemiddeld in de benchmark met andere bedrijven op het gebied van bijvoorbeeld salaris, vakantiedagen en een bonus of eindejaarsuitkering. Maar het is naïef om te denken dat als het ‘daarmee wel goed zit’ je niet in beweging hoeft te komen. En daarbij is het belangrijk om te benadrukken dat arbeidsvoorwaarden meer betreft dan alleen een goed salaris. Het totaalplaatje moet kloppen om werkgever van de toekomst te blijven.’


Vertrouwen, duurzaamheid en efficiëntie als leidraad

En dus werd het pakket aan arbeidsvoorwaarden onlangs door de wasstraat gehaald. Sandra: ‘Het startpunt? Onze eigen Essenters natuurlijk! Je kunt van alles zelf verzinnen maar uiteindelijk gaat het erom dat je voldoet aan de wensen van toekomstige en huidige medewerkers. We hebben de wensen uitgevraagd door middel van een survey die door meer dan de helft van al onze collega’s werd ingevuld. Wat daar uit kwam? Een overall hoge mate van tevredenheid over onze huidige arbeidsvoorwaarden maar ook punten waarmee we aan de slag zijn gegaan. In afstemming met de OR, die de belangen van onze Essenters vertegenwoordigt, hebben we vervolgens in lijn met het doel en de strategie van Essent vanuit de basisbeginselen ‘duurzaamheid’, ‘vertrouwen en autonomie van de medewerker’ en ‘efficiëntie’ de huidige voorwaarden aangescherpt en nieuwe voorwaarden geïntroduceerd.


‘Onze maatschappelijke rol zie je ook in onze arbeidsvoorwaarden terug’

Een tipje van de sluier? Jurre: ‘Onder andere het hybride werken met bijbehorende thuiswerkvergoeding en -faciliteiten is als nieuwe voorwaarde opgenomen. Daarnaast wordt reizen met een duurzaam vervoersmiddel extra gestimuleerd, bijvoorbeeld door onze fietsregeling. Sandra: ‘Ook hebben we de korting die we bieden op energie en verduurzamingsproducten verruimd. Geheel passend bij maatschappelijke voorbeeldrol die we als energiebedrijf in de energietransitie hebben. En passend bij de persoonlijke waarden van onze huidige en toekomstige collega’s.’


Meer informatie

Op werkenbijessent.nl vind je meer informatie over de vernieuwde arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld over hoe we bij Essent omgaan met hybride werken. 'En functie-specifieke informatie, zoals de salarisrange, vind je altijd terug in de vacaturetekst. Als je een huis koopt wil je ook vooraf weten wat de vraagprijs is en met een baan is dat niet anders. Over wat we te bieden hebben, zijn we open en eerlijk vanaf het begin!’, aldus Jurre.

Meer weten over wat Essent te bieden heeft? Kijk op werkenbijessent.nl/nl/over-essent/arbeidsvoorwaarden.

Meteen bij ons aan de slag? Bekijk hier direct onze openstaande vacatures.