Dit is mijn stap: Kevin van de Werd - Senior Acquisitie Marketeer SME

Gepubliceerd op 12 maart 2022
Kevin is ruim drie jaar bij Essent in dienst en is nu alweer toe aan zijn derde rol. Hoe dat komt, wat hij tot nu toe heeft gedaan en geleerd en waarom de maand ‘oktober’ bijzonder is voor hem, lees je hier.


E.ON, Eneco én Essent

Oktober 2018. Kevin, achtergrond marketing en accountmanagement (zakelijke markt) gaat na bijna 8 jaar bij E.ON te hebben gewerkt, bij Essent aan de slag. Het onderdeel van E.ON waar hij werkte, werd overgenomen door Eneco en hij koos ervoor eruit te stappen. Een nieuw avontuur tegemoet. Ironisch genoeg belandt hij na drie jaar en twee rollen bij Essent in dezelfde situatie. Wederom Eneco. Maar Kevin kiest voor een nieuwe uitdaging bij Essent: “Iemand ging weg op Acquisitie en werd getipt om met mij te gaan praten. Ik was eerst sceptisch, maar ben toch overgestapt”. Kevin is oktober 2021 in deze rol gestart.


Wat heeft Kevin met de E van Energie?

E.ON en Essent, Kevins twee werkgevers, en Eneco die twee keer bijna zijn werkgever was geweest. Wat spreekt hem aan in de energiemarkt? Kevin over de energiemarkt: “Ik ben erin gerold na mijn studies (Marketingcommunicatie en Retail Management). Ik was wat sceptisch over het salesvak. Ben met E.ON gaan praten als accountmanager. Ik had twijfel over de inhoud maar vind het belangrijk dat ik een goed gevoel heb bij de mensen die aan tafel zitten, over belangrijke dingen hetzelfde denken en een mooie uitdaging hebben. En daar zat de klik.” En daar bleef de klik, want Kevins honger naar uitdaging is continu gevoed: “Het beeld van de energiemarkt is dat het grijs en saai is, maar het is juist complex. Heel dynamisch. Er verandert continu veel en er zijn veel details die je moet snappen om succesvol te kunnen zijn in sales en marketing.”

Specialist in de zakelijke markt

En er is nog een rode draad in de loopbaan van Kevin: zijn sales en marketing functies zijn altijd voor de zakelijke doelgroep geweest (zowel Groot zakelijk als MKB). En daarbij is hij vaak gevraagd om bij te springen in een andere rol, omdat het “handjes tekort waren”. De eerste maanden gestart bij Essent als Retentie marketeer en daarna de switch gemaakt naar Acquisitie marketeer bij SME en Groot Zakelijk. Vanuit deze rol is Kevin overgestapt naar Teammanager Sales Acquisitie Groot Zakelijk, met behoud van zijn Marketing verantwoordelijkheden. Kevin: “Ik had de unieke positie om naast marketing ook sales te doen. Zo heb je invloed op de hele funnel en voorkom je denken in silo’s. Ik heb in deze rol heel veel mooie dingen kunnen doen. Doordat ik verantwoordelijkheid was voor de data, de leadpartijen, marketing en het salesteam kon ik veel beter begrijpen wat wel en niet werkt. Dat resulteerde in een stijging van de datakwaliteit, waardoor we minder budget nodig hadden om dezelfde lead doelstellingen te halen.”

Kevin twijfelde over zijn recente stap: “Ik was vooral benieuwd of er voldoende uitdaging in zat. Ik zou terug gaan naar mijn oude team. Maar ik heb drie leuke gesprekken gehad. De afdeling en het team hebben enorme stappen gemaakt en ik zie voldoende uitdagingen voor de komende 3 jaar!”

Doe dingen waar je Energie van krijgt

Hoe komt het dat Kevin van de ene in de andere functie rolt en gevraagd wordt? Kevin: “Ik probeer te doen wat ik leuk vind. Dat wil ik echt meegeven: vind je uitdaging in je werk, inhoudelijk, dan kun je een stapje extra doen. Laten zien dat je meer in je mars hebt. Ik ben resultaat gericht en wil dingen leveren. Dus als je dat doet, met plezier en bevlogenheid, dan wordt dat gezien en gewaardeerd. En wat daarbij ook echt helpt: probeer veel samen te werken, te verdiepen in wat een ander doet en wees nieuwsgierig. Zo leer je én heb je meer begrip voor de ander. Heb vertrouwen dat er dan iets op je pad komt!”


Kevin heeft twee zoons (6 en 3 jaar), woont in Rosmalen, is 12 jaar getrouwd met Sophie én is duurzaamheidscoach in zijn eigen wijk: “Ik kom bij mensen in de buurt op bezoek en kijk met hen wat past binnen wensen en budgetten. Op die manier doe ik iets terug voor de wijk en daarbij vind ik het heel prettig om de mensen echt te snappen want dat helpt mij om een betere marketeer te worden.” En daarnaast houdt Kevin van borrelen, lekker eten, spelletjes spelen en bij mooi weer hardlopen, zoals bij de Vestingloop.

Geïnspireerd door het verhaal van Kevin en wil je ook doorgroeien naar en bij een organisatie waar je de ruimte krijgt voor jouw ontwikkeling?Bekijk hier onze vacatures binnen Marketing en Sales!.