Dit is mijn stap: Ilse Arends - Product Manager

Gepubliceerd op 20 augustus 2023
Producten en diensten laten matchen met de strategische richting van Essent en de wensen van de klant. Dat is wat Ilse doet. Een baan met aandacht voor de korte - én lange termijn. Actie ondernemen en vooruitkijken dus. Lees Ilse’s verhaal.


Hapklare brokken

Bij Essent is Ilse product manager I USE. Dit betekent dat ze al haar energie stopt in het bewaken en aansturen voor I USE onderwerpen. “Ik ben vooral bezig met hoe wij onze digitale producten zo klantvriendelijk mogelijk inrichten, en op welke manier wij hierin de wensen van de klant kunnen meenemen. Hiervan maak ik samen met de Product Owners hapklare brokken, zodat onze product owners en specialisten aan de slag kunnen. Supergaaf om te doen, vooral omdat wij veel grote, strategische onderwerpen voor de kiezen krijgen!”


Intensieve samenwerking

Ilse vertelt dat ze energie krijgt van samenwerken. “Ik werk veel in teamverband. Daar hou ik van, het haalt het beste in mij boven. Zo werk ik nauw samen met de journey manager I USE en Project managers op de Break Through Initiatives, om de waarde en de workload helder te krijgen . En dan werk ik ook nog samen met de product owners. Die mag ik niet vergeten, want die zie ik het vaakst. Zij zitten vol op productontwikkeling, en samen bekijken we continu hoe alles beter kan: slimmer, makkelijker, sneller.”


Verschillende functies

Beter, anders, nieuw. Zo kun je ook Ilse’s carrière binnen Essent omschrijven. “Ik heb hier inmiddels meerdere functies bekleed. Zo was ik twee jaar product owner. Eerst van Inloggen, Zaakvoordeel en Thuisvoordeel, en later in een team dat zich bezighield met de schermen die collega’s zien in de Cockpit op meterstanden en voor klanten in de ‘mijn’ omgeving. Hier mocht ik de klantreis ontwikkelen en vormgeven, om zo de klantbeleving te boosten. Leuk, want we kregen alle vrijheid dit op de goede manier in te richten : van idee tot aan de realisatie. Als ons plan in de smaak viel, mochten wij het hele proces uitrollen.”

Trots

Of er iets is waar Ilse trots op is? “Als product owner en later als Product Manager heb ik met mijn team ook gewerkt aan verbeteringen rondom het collecteren van meterstanden voor conventionele meters. Dan is het wel gaaf dat onze aanbevelingen vanaf 1 april in het proces zijn geïntegreerd. Hiermee besparen onze agents gigantisch veel tijd. Een geweldige milestone voor I USE. En ja, daar ben ik best trots op!”


Pak de lead!

Kansen pak je, dus de kans om te solliciteren voor de functie van product manager I USE wilde Ilse niet laten lopen. “Het grootste verschil tussen beide functies is dat een product owner zich op een product richt, en een product manager vooral domeinoverstijgend handelt. Als product owner kon ik mijn visie op het product ontwikkelen , terwijl ik nu als product manager de kans krijg om hierover na te denken op ART niveau. Hiermee ben ik het levende bewijs dat als je iets heel graag wilt, je ervoor moet gaan. Ja, er is veel mogelijk binnen Essent - maar je bent zelf in de lead!”


Ilse Arends (32 jaar) woont samen met haar man Jord (ook Essent), zoontje Nout (1 jaar) en hond Dibbes in Utrecht. Daar geniet Ilse van ‘The good life’ en doet ze niets liever dan lekker op terrasjes zitten met vriendinnen en een goed glas wijn. Of misschien is er toch één ding dat ze liever doet: wandelen en eropuit trekken met haar gezin!


Geïnspireerd door het verhaal van Ilse en wil je ook groeien bij een organisatie waar je de ruimte krijgt voor jouw ontwikkeling? Bekijk hier onze vacatures.