Thanks New Job! Anderson werd door Gijs aangedragen als Data Engineer

Gepubliceerd op 30 november 2023

Zo'n 25% van onze nieuwe collega's kiest voor een baan bij Essent op basis van enthousiaste verhalen uit zijn of haar netwerk en wordt bij ons aangedragen als referral kandidaat voor een openstaande vacature. In Thanks New Job zetten we telkens een succesvolle werving via referral in het zonnetje. Deze keer is het Anderson Purić de Albuquerque die Gijs Hendrickx bedankt voor zijn nieuwe functie als Data Engineer.

Wat is jullie functie binnen Essent?

Gijs: 'Ik werk als Data Engineer in het Sourcing Intelligence-team op de IT-afdeling in de Engagers ART.'
Anderson: 'Ik ben een Data Engineer voor het Data Core Team.'

Waar kennen jullie elkaar van?
Anderson: 'We kennen elkaar van het vorige bedrijf waar we voor werkten. Ik ben daar begonnen in 2022 en kort nadat ik was begonnen, gaf Gijs aan dat hij een nieuwe baan bij Essent had aangenomen.’

Anderson: ‘Het grappige is dat Gijs betrokken was bij het sollicitatieproces van mijn vorige baan.’

Gijs: 'Ik ben zelf ook aangedragen door iemand om bij Essent te komen werken. Ik ben daar nog steeds erg blij mee. Anderson komt van hetzelfde bedrijf als waar ik gewerkt heb en aangezien we veel overeenkomsten hebben wat betreft persoonlijke eigenschappen en interesses, dacht ik dat Anderson waarschijnlijk ook erg goed zou passen bij Essent en hier ook voor open zou staan.'

Anderson: 'Nadat ik Gijs sprak over Essent, heb ik gesolliciteerd. Hij vertelde mij meer over de baan, over het bedrijf en hoe het voor hem is om bij Essent te werken. De functieomschrijving klonk erg interessant en vooral ook uitdagend voor mij. Ik heb namelijk een achtergrond in Software Engineering, dat is toch wat anders dan Data Engineer. Maar verder was ik ook erg geïnteresseerd in de bedrijfscultuur. De manier waarop Gijs over Essent vertelde, sprak mij erg aan. Hij omschreef een bedrijfscultuur waarin graag zou willen werken en waar ik me goed in kon vinden.’

Gijs: ‘Mijn tip? Blijf gewoon je vriendelijkheid, passie en enthousiasme delen met je collega's.'

Fancy diner

Gijs: '€ 1500 is veel, dus ik denk dat ik samen met vrienden ergens fancy ga dineren. We zullen dan wel zien wat er overblijft.’

Bereik je netwerk

Gijs: 'Je netwerk is echt waardevol. Ik werd zelf door iemand anders aangedragen bij Essent! En nu heb ik dat bij Anderson gedaan. Zoek naar mensen die zich in dezelfde situatie bevinden als jij vlak voordat je de overstap naar Essent maakte! Ze hebben mogelijk dezelfde gedachtegang als jij bij het zoeken naar een nieuwe baan.'

Een netwerk van toppers, dat heb jij vast ook!

Doe mee en draag net als Gijs iemand uit jouw netwerk aan als nieuwe collega. Je helpt daarmee Essent én jezelf doordat je er een leuke bonus mee verdient.

Ga naar werkenbijessent.nl/referral