Thanks New Job! Guy werd door Iris aangedragen als Digital Marketeer Retentie

Gepubliceerd op 9 oktober 2023
Zo'n 25% van onze nieuwe collega's kiest voor een baan bij Essent op basis van enthousiaste verhalen uit zijn of haar netwerk en wordt bij ons aangedragen als referral kandidaat voor een openstaande vacature. In Thanks New Job zetten we telkens een succesvolle werving via referral in het zonnetje. Deze keer is het Guy van Oostwaard die Iris van de Ven bedankt voor zijn nieuwe functie als Digital Marketeer Retentie bij Energy Sales bij Essent.


Wat is jullie functie bij Essent?
Iris: ‘Ik ben User Experience Designer binnen het team Online.’
Guy: ‘Ik werk als Digital Marketeer Retentie, waarbij ik me focus op het behouden van onze klanten en ben als referral aangedragen door Iris.’

Waar kennen jullie elkaar van?
Iris: ‘We hockeyen allebei bij Oranje Rood in Eindhoven, ik in dames 3 en Guy in heren 10. En we kennen elkaar ook van zomerhockey, mix wedstrijden van 6 tegen 6 wanneer de competitie in de zomer stilligt.

Iris: ‘Guy is in zijn werk net zo fanatiek als op het hockeyveld’

Iris: ‘Toen ik net bij Essent was gestart, hoorde ik van Guy dat hij openstond voor een baan, en toen heb ik hem getipt. De functie van Digital Marketeer heeft veel raakvlakken met het ondernemen. De juiste vragen stellen, kritisch zijn op hoe zaken worden aangepakt, dat ligt Guy goed. En dat ook nog eens op een positieve manier 😊. Ik zag direct een match met Essent en deze rol.’

Van ondernemer naar vaste baan


Guy: ‘Ik heb hiervoor 15 jaar als ondernemer gewerkt, dus het ‘werken voor een baas’ was nieuw voor me. Ik heb daar even de tijd voor genomen om te bedenken wat bij me past en de juiste cultuur is daarin voor mij helemaal belangrijk. Ik wil me lekker op m’n plek voelen. Iris was net begonnen bij Essent en vertelde me tijdens een etentje over de fijne sfeer en collega’s.’

Referral is win-win
Iris: ‘Ik ben zelf begin 2023 gestart bij Essent en toen ook als referral binnengekomen. Een vriendin die ik al sinds de basisschool ken, benaderde mij voor de rol van UX’er. Zo wist ik dus ook van het bestaan van referral. Ik zag het als mooie kans om de toppers uit mijn netwerk zelf ook te benaderen om bij Essent te komen werken. Win-win wat mij betreft.’

Van de bonus op vakantie


‘De 1500 euro is een leuke extra, toch mooi verdiend zo’n bonus. En in de vakantieperiode kwam deze extra goed van pas. Ik heb deze besteed aan een vakantie naar Italië én natuurlijk aan de hockeycontributie zodat ik ook volgende zomer weer met Guy kan spelen!’

Draag net als Iris een nieuwe collega aan en verdien de referral bonus!

Ga naar werkenbijessent.nl/referral