Thanks new Job! Jeroen werd door Bas aangedragen als Technisch Projectontwikkelaar

Gepubliceerd op 20 maart 2024
Bijna 25% van onze nieuwe collega’s kiest voor een baan bij Essent op basis van enthousiaste verhalen uit zijn of haar netwerk en wordt bij ons aangedragen als referral kandidaat voor een openstaande vacature. In Thanks New Job zetten we telkens een succesvolle werving via referral in het zonnetje. Deze keer is het Jeroen Janssen die Bas van der Stelt bedankt voor zijn nieuwe functie als Technisch Projectontwikkelaar.

Wat is jullie functie binnen Essent?

Bas: ‘Ik ben Business Developer bij de afdeling waterstof en ben bezig met de ontwikkeling van elektrolysers waarmee we groene waterstof kunnen gaan produceren in Nederland.’
Jeroen: ‘Ik ben Technisch Projectontwikkelaar binnen de afdeling Energy Infrastructure Solutions (EIS).’

Hoe kennen jullie elkaar?

Jeroen: ‘Bas en ik zijn ongeveer 4 jaar geleden tegelijk gestart bij Ennatuurlijk. Hier hebben we in dezelfde functie en voor dezelfde manager gewerkt.’

Bas: ‘Ja, we zijn beiden aan de slag gegaan als projectmanager op de afdeling Realisatie. Daar werkten we aan de ontwikkeling en realisatie van warmte- en koudenetten. Door onze samenwerking wist ik ook precies wat zijn kwaliteiten zijn en hoe zijn technische kennis is.

“In mijn ogen de perfecte kandidaat”


Toen ik hoorde dat we bij EIS nog mensen zochten en ze vertelden waar we naar op zoek waren, besefte ik me dat Jeroen de perfecte kandidaat zou zijn. Hij heeft ervaring in de ontwikkeling van energieproposities, in de realisatie van deze projecten én is altijd een erg fijne collega geweest om mee samen te werken. In mijn ogen dus de perfecte kandidaat. Intern heb ik Jeroen zijn naam doorgegeven en met Jeroen heb ik de vacature gedeeld. Zo is het balletje gaan rollen en ben ik enorm blij dat Jeroen wederom mijn collega is.’

Jeroen: ‘Nadat Bas mijn naam had doorgegeven werd ik via LinkedIn benaderd door recruiter Paul Römer. De ambities en proposities van EIS hebben mij ervan overtuigd dat we hier iets moois kunnen opbouwen en echt het verschil kunnen gaan maken met Essent in de energietransitie.’

Werken jullie nu wederom veel samen?

Jeroen: ‘We werken nu niet samen, maar we zien elkaar wel veel op kantoor aangezien de afdelingen EIS en Waterstof zich op dezelfde verdieping bevinden.’
Bas: ‘We zullen dus nog regelmatig samen een bakje koffie doen.’

Talent inzetten

Bas: ‘Bij EIS liggen ongelofelijk mooie projecten en zijn er veel mogelijkheden. Ik denk dat Jeroen zonder enige moeite volledig in zijn kracht gaat staan in zijn nieuwe rol. Mijn advies zal dus zijn om zijn talenten maximaal in te zetten bij dit mooie team en vooral zijn kennis en ervaring te delen met anderen.

Als collega’s is het goed om actief te luisteren en mee te kijken naar wat de behoefte is bij Essent en daarnaast om bewust te zijn van de kwaliteiten van je kennissen, ex-collega’s en vrienden. Dan zou je zo een match moeten kunnen vinden.’

Hypotheek aflossen

Bas: ‘De bonus van €1.500,- staat inmiddels op mijn spaarrekening en zal binnenkort gebruikt worden om mijn hypotheek versneld af te lossen. Niet heel spannend, maar wel een goede investering.’

Gebruik je netwerk!

Doe mee en draag net als Bas iemand uit jouw netwerk aan als nieuwe collega. Daarmee help je niet alleen Essent, maar ook jezelf doordat je er een leuke bonus mee verdient.


Ga naar werkenbijessent.nl/referral