Thanks New Job! Steffen werd door Hilke aangedragen als Business Transformation Consultant

Gepubliceerd op 6 juni 2023

Zo'n 25% van onze nieuwe collega's kiest voor een baan bij Essent op basis van enthousiaste verhalen uit zijn of haar netwerk en wordt bij ons aangedragen als referral kandidaat voor een openstaande vacature. In Thanks New Job zetten we telkens een succesvolle werving via referral in het zonnetje. Deze keer is het Steffen Bosch die Hilke Visser bedankt voor zijn nieuwe functie als Business Transformation Consultant EBS Office bij Essent.


Waar kennen jullie elkaar van?
Hilke, Project manager Business Development Waterstof: ‘Steffen en ik kennen elkaar al 15 jaar, we zijn oud-collega’s van Center Parcs. We werkten in 2006-2007 samen bij een van mijn eerste bijbaantjes bij De Kempervennen, Steffen achter de bar en ik in de bediening. Een leuke tijd!’


Positieve verhalen uit het netwerk


Hilke: ‘Ik ben in 2015 zelf ook als referral bij Essent binnengekomen via mijn toenmalige schoonbroer. Ik weet dus hoe fijn het is om ergens te gaan werken op basis van positieve verhalen van een of meerdere mensen uit je netwerk. Die kunnen je soms net dat ene zetje geven. Omdat ik zelf enthousiast ben over Essent als werkgever – ik kwam hier niet voor niets na een kleine uitstap weer terug – vind ik het ook heel leuk om Essent te helpen met het vinden van goede, nieuwe medewerkers. Naast dat ik mijn netwerk ook een leuke werkgever gun, heb ik er zelf ook baat bij: op deze manier werven we kwalitatief goede collega’s die passen binnen onze organisatie en kunnen we open plekken op een duurzame manier invullen.’

Hilke, waarom dacht jij aan Steffen voor deze vacature?

Hilke: ‘In dit geval zag Steffen de vacature als eerste voorbijkomen. Ik wist direct dat hij een match zou zijn: als persoon zou hij goed bij Essent passen en ik wist ook wat hij qua werk de afgelopen jaren had gedaan. Ook al hadden we elkaar al even niet meer echt gesproken, je blijft tegenwoordig toch goed op de hoogte van elkaars leven via social media. We hadden contact en ik vertelde hem uitgebreid over de ontwikkelingen bij Essent.

Hoe heeft Steffen jou enthousiast gemaakt voor werken bij Essent?

Steffen: ‘Na het lezen van de vacaturetekst was ik direct overtuigd van de functie, dus ik wilde vooral even met Hilke spreken over hoe het is om te werken bij Essent en over de rol van het team waarin ik zou gaan werken. Ze omschreef Essent zeer pakkend als Brabantse corporate, en gaf me met haar voorbeelden het gevoel dat ik uitstekend in het team zou passen. En om me uiteindelijk helemaal over de streep te trekken heeft ze me in dat gesprek meteen uitgenodigd voor Essent’s carnavalsborrel.’

Werken jullie nu samen?

Hilke: ‘Ja toevallig wel, al wist ik dat nog niet toen Steffen bezig was met de sollicitatie, maar vanuit EBS support hij ook het waterstof team, dus dat is heel leuk.’

Welke tip heb je voor Steffen?

Het voelt - voor mij - alsof hij hier al jaren doorloopt en het voelt heel natuurlijk dat hij hier is. Dus ik hoop vooral dat hij zo doorgaat en dat hij niet schroomt om ons als H2-team, ook proactief, te voorzien van tips en mogelijke verbeteringen op het gebied van operational excellence. Er is een hoop dat we nog niet weten of waar we niet aan denken en ik denk dat we veel van hem kunnen leren!


€1500 referral bonus


Hilke: ‘Ik kom net uit een verbouwing en verhuizing, dus ik heb de referral bonus voor een groot gedeelte besteed aan een tip van Steffen zelf: verhuizers inhuren! Ik ben blij dat ik geluisterd heb 😊.’


Draag net als Hilke een nieuwe collega aan en verdien de referral bonus!

Ga naar werkenbijessent.nl/referral