Vorige Essenters over samenwerken
Volgende Essenters over ondernemerschap
Bekijk de video

Essenters over groei

Rosalie (Manager House in Order Essent Business System) en Tim (Commercieel Product Manager Heating) vertellen over hoe zij zijn gegroeid en wat groei voor hen betekent.

''Dat was spannend, maar ik heb het wel gedurfd.''

Groei is gewoon doen

"Groei is voor mij op alle mogelijke manieren net iets beter te zijn dan dat ik eerder was. Dat begint bij mij om ergens een stip op de horizon te zetten. Daar wil ik over een paar jaar naartoe. En vanaf dat moment probeer ik elke dag of elke week waar maar mogelijk om net ietsje dichter bij dat doel te komen", vertelt Tim doelgericht over groei.

Voor Rosalie gaat groei vooral over in haar dagelijks werk leren door gewoon te doen. "Ook bij dingen die fout zijn gegaan. Om dan te ontdekken waarom ze fout gingen en hoe we het de volgende keer beter kunnen doen. Dat is iets wat voor mij heel erg vanzelfsprekend is. Dat je dat elke dag met elkaar doet."

Volgens Tim zijn er genoeg kansen bij Essent om te groeien. Waar hij eerst begon in een specialistische functie heeft hij nu de stap gemaakt naar Product Manager waarbij hij verantwoordelijkheden kreeg over een heel domein. Aan mogelijkheden geen gebrek. "En het kan ook zomaar zijn dat de volgende stap eventueel ook leiding over meerdere mensen betreft of grotere verantwoordelijkheden".

Rosalie vertelt dat het ontwikkelen van je expertise kan door een opleiding te volgen, maar dat de grootste groei komt van waar je dagelijks mee bezig bent. "Ik denk dat er een heel groot geloof binnen Essent is dat we gewoon hier dagelijks moeten leren met elkaar en dat doen we in het werk zelf".

Wat je aan jezelf levert

Over haar persoonlijke groei zegt ze dat ze directer is geworden. "Als ik terugkijk en nadenk over waarin ik ben gegroeid denk ik dat ik er nu minder moeite mee heb om gewoon op tafel te leggen wat er speelt en wat het met mij doet en gewoon dingen bespreekbaar te maken in plaats van te wachten of te laten weg ebben. Overigens is dat ook oprecht iets wat we binnen Essent heel belangrijk vinden."

Tim is ervan overtuigd dat wanneer je individueel groeit je beter presteert voor je collega’s, maar ook zeker voor de klanten. "Eigenlijk is Essent niet meer dan alle medewerkers en collega’s die we hier hebben. En als we op individuele schaal beter ons werk doen kunnen we onze klanten beter helpen. Het gaat er niet alleen om wat jij aan Essent levert, maar ook wat lever je aan jezelf".

Voor Rosalie gaat het vooral over het durven doen. "Ik probeer altijd bij mijzelf stappen te zetten. Dat kunnen soms kleine stappen zijn waarbij ik het gevoel heb dat heb ik even geflikt. Of dat ging goed en dat ging niet goed, maar ik heb het in ieder geval gedaan."

Ook groeien als Essenter? Bekijk onze vacatures.