Vorige Essenters over waardering
Volgende Essenters over samenwerken
Bekijk de video

Essenters over impact

Ehssane (Head Public Affairs & Stakeholder Management) en Yasin (Project Manager) vertellen over hoe zij impact maken in hun werk.

''Niet afwachten, maar zelf in de driver's seat zitten.''

Inspireren en motiveren

"Voor mij persoonlijk wil ik graag impact maken op de mensen naast mij. Ik merk dat in mijn rol als Project Manager dat ik mensen meeneem in mijn verhaal. Wat dat dan ook mag zijn’’, vertelt Yasin. Voor hem gaat het erom dat hij mensen kan inspireren, motiveren en enthousiasmeren. ‘’Dat doe ik vaak door mijn kennis en ervaring te delen. Maar ook gewoon om ervoor te zorgen dat we een lolletje maken op werk."

Ehssane vindt het belangrijk dat hetgeen wat ze samen doet met haar team ook daadwerkelijk terug ziet in het bedrijf, de klanten, maar ook de samenleving. "Dat de energietransitie vooruit wordt geholpen".

Impact leeft ook intern. Zo wordt er bij Essent steeds meer aandacht besteed aan talent. "We zorgen ervoor dat talenten zich binnen de organisatie fijn voelen, dat ze zich kunnen ontwikkelen", vertelt Yasin over zijn project. Over hoe dat met klanten gaat zegt hij het volgende. "Vanuit de klant proberen we steeds helderder te zijn in onze communicatie. Dat kan op het moment dat een klant een klacht heeft, maar ook dat een klant geholpen wil worden met verduurzaming van de woning".

Proactiviteit

Proactief met eigen voorstellen komen en als team alert te zijn op wat er speelt is volgens Ehssane belangrijk wanneer je impact wilt maken. Dat is ook het motto waar ze voor staat. "Niet afwachten, maar zelf in de driver seat zitten. Wat zie je wat anders kan, wat beter kan. En dat ook direct vertalen naar je werk".

Qua arbeidsvoorwaarden zit het ook wel goed zegt Yasin. "We worden zeker beloond voor het maken van impact. Dat stimuleert ook gewoon om te performen. Dat vind ik heel gaaf". Ehssane vult dit aan met het teamgevoel. "Lekker BBQ’en, koffie drinken, dat is voor ons een manier om die trotsheid vast te houden en door te gaan naar de volgende uitdaging".

Impact maken voor je team, jezelf en onze klanten? Bekijk onze vacatures en word Essenter.