Vorige Essenters over groei
Volgende Essenters over waardering
Bekijk de video

Essenters over ondernemerschap

Maroucha (Process Consultant) en Evelien (Scrum Master & Data Engineer) praten over eigenaarschap pakken, agile werken en ondernemend zijn. 

''We zijn een soort van miniorganisatie binnen het grote Essent.''

Eigenaarschap nemen

"Wat ondernemerschap bij Essent voor mij betekent is je verantwoordelijk voelen voor hetgeen waar je mee bezig bent en zorgen dat je continu het beste eruit haalt voor de klant", vertelt Evelien enthousiast. Het zorg ook voor een goede band met het team. "Omdat je als team verantwoordelijk bent en als team de oplossing bedenkt en de route zoals je verder gaat".

Maroucha vertelt dat zij eigenaarschap pakt door proactief acties op te zetten bij haar projecten. ‘’Daardoor krijg je bewegingsruimte. Dat zorgt ervoor dat je creativiteit naar boven komt en daarmee tot de beste resultaten kunt komen. Die mogelijkheden zijn er. Ik merk echt de vrijheid in mijn werk en dat is heel prettig’’. Evelien vult dat aan. "Dat zorgt ervoor dat ik veel meer motivatie heb dan wanneer iemand mij de hele dag vertelt wat ik moet doen. Dit is mijn ding. Ik ben er verantwoordelijk voor en ik moet ervoor zorgen dat het goed gaat".

Vrijheid is belangrijk

De vrijheid die je krijgt in je werk vindt Maroucha belangrijk. Ze geeft het voorbeeld van de sprint ritmes waarin ze met haar team werkt. Dat zijn sprints van drie weken. En binnen die tijd moet het resultaat behaald zijn. "Je bent dus ook heel vrij in wanneer je je werk doet en hoe je je werk doet. Zolang de resultaten maar worden behaald". Zodra het einde van een sprint bereikt is, is Evelien trots. ‘’Het trotse gevoel wat je krijgt op het moment dat dingen goed gaan omdat het jouw prestatie is geweest en jij ernaar toe gewerkt hebt".

Binnen Essent is Evelien, samen met haar team, verantwoordelijk voor een stukje van het IT-landschap. "Dat betekent dat we vanuit de organisatie ook de verantwoordelijkheid en het vertrouwen krijgen dat we dat stukje goed regelen. We zijn een soort van miniorganisatie binnen het grote Essent. Zo kan ik ondernemerschap echt goed kwijt in mijn eigen projecten".


Tips & tricks

Wanneer er gevraagd wordt naar tips voor nieuwe Essenters zeggen de dames het volgende. "Goed om je heen te blijven kijken. Er zijn altijd leuke nieuwe initiatieven", vertelt Evelien enthousiast. Maroucha sluit af. "Stel je vooral nieuwsgierig op. En kijk vooral naar de reden achter iets. Dan kom je er wel".

Met deze tips aan de slag gaan als Essenter? Bekijk de vacatures.