Vorige Essenters over impact
Volgende Essenters over groei
Bekijk de video

Essenters over samenwerken

Joost (Marketing Analist) en Susanne (Senior Project Manager) vertellen over hoe zij samenwerken ervaren bij Essent.

''Samen met mijn collega's lol hebben en ergens voor gaan.''

Het DNA van Essent

"Wat werken bij Essent echt leuk maakt is dat we met gezonde ambitie steeds het beste uit onszelf willen halen. En elkaar daar ook in stimuleren", vertelt Joost. Susanne vult dit aan. "Het zit heel erg in het DNA van Essent om samen te werken. Voor mij houdt dat in dat ik samen met mijn collega’s lol heb en ergens voor ga".;

Volgens Joost is Essent, ondanks haar grootte, een platte organisatie. "Essent lijkt een hele grote organisatie, maar tegelijkertijd heb ik dat gevoel niet. De lijntjes zijn heel kort". Hij gelooft erin dat de relaties die je hebt op werk het succes en het werkplezier bepalen. "Als je met elkaar fun hebt leidt dat volgens mij ook tot mooie resultaten".

Collega's onderling

Hoe collega’s onderling met elkaar omgaan legt Susanne uit. "De onderlinge relatie binnen Essent is hartstikke informeel. Dat kenmerkt zich eigenlijk doordat dat iedereen aangesproken wordt met ‘je’. Of het nu de hoogste baas is of de klantadviseur". Bij Essent wordt er niet gewerkt met vaste werkplekken of vaste kantoren. "Dat maakt het juist heel prettig om elkaar overal te leren kennen en te ontmoeten".

Susanne vindt dat buiten werktijd met collega’s iets doen zeker moet kunnen. "Een keertje een borreltje doen met collega’s of een keer, we zitten toch in Brabant, carnaval vieren. Dat vind ik wel kenmerkend en heel prettig aan Essent".

In het team van Joost heerst echt een teamgevoel. "We organiseren samen ook dingetjes. We hebben een groepsapp met het team. Daar gaan we regelmatig op los met de meest flauwe grappen en filmpjes. Of als iemand een bepaalde hobby heeft zoals bierbrouwen worden we uitgenodigd om samen eens biertjes te proeven".

Ook uitgenodigd worden bij Essent (zonder bier, maar wel met koffie)? Bekijk onze vacatures.