Vorige Essenters over ondernemerschap
Volgende Essenters over impact
Bekijk de video

Essenters over waardering

Rosalie (Manager House in Order Essent Business System) en Tim (Commercieel Product Manager Heating) vertellen over hoe zij waardering krijgen en geven bij Essent.

''Wat je geeft, krijg je terug. En heb daar vertrouwen in.''

Krijgen en geven

Voor Tim blijkt waardering uit het dagelijks terugkrijgen wanneer je iets goed hebt gedaan. "Dat managers tegen hun team zeggen dat is erg goed uitgevoerd. Dus die complimenten aan elkaar die zijn erg belangrijk". Voor Rosalie is waardering een kwestie van geven en nemen. "Je doet hier je uiterste best om je job zo goed mogelijk te doen. Dat doe je altijd met elkaar en daarin geef je zoveel mogelijk. Maar het is heel fijn om te horen dat dat wordt gewaardeerd door anderen." Ze gelooft erin dat wanneer je waardering geeft en krijgt je daarvan groeit waardoor mensen nog meer energie stoppen in hun dagelijks werk.

Waardering bij Essent gaat niet alleen over collega’s. "De arbeidsvoorwaarden zijn goed. Het kantoor is fijn. Dus dat is al een basis van waardering die ik elke maand krijg", vertelt Tim. Wanneer hij complimenten krijgt van een succesverhaal waaraan hij heeft meegewerkt en hard zijn best voor heeft gedaan is er wel reden om het te vieren. "Het is een soort van feestje dat je dan zelf even viert".

Waardering is groei en loyaliteit

Met haar leidinggevende heeft Rosalie het vaak over waar ze naartoe wilt binnen Essent. "Ik heb regelmatig gesprekken met hem over waar ik sta en waar ik naartoe wil en dat zijn hele open en transparante gesprekken. Daar ben ik heel blij mee. Omdat dat betekent dat ik altijd mijzelf kan zijn en dat ik ook authentiek durf te zijn in waar ik sta nu en waar ik naartoe wil".

Niet alleen intern, maar ook extern krijg je als werknemer van Essent erkenning. "Dan is het heel leuk als wij een berichtje van klanten krijgen wanneer we iets goed hebben gedaan. Dat geven klanten niet snel, dus dat geeft wel aan dat je het goed hebt gedaan", vertelt Tim trots.

Waar Rosalie zich erg persoonlijk door gewaardeerd voelt is als ze merkt dat ze door het succesvol afronden van een opdracht wordt teruggevraagd op basis van haar expertise. "Dat is voor mij echt een blijk van waardering. Als ook in mijn zijn als collega. Dat is het grootste compliment".

Waardering komt niet alleen van bovenaf. "Voordat ik hier zou gaan praten over waardering zei mijn manager tegen mij dat ik ook wel mocht zeggen dat ik hem ook wel waardeer. Dus bij deze: mijn manager waardeer ik ook", vertelt Tim lachend.

Ook gewaardeerd worden wanneer je voor het beste gaat? Bekijk onze vacatures en word Essenter.