Energie beweegt ons vooruit!

De wereld verandert razendsnel en de gevolgen van klimaatverandering worden steeds zichtbaarder. Verduurzaming, digitalisering, decentralisatie en democratisering van energie kunnen bijdragen aan het beperken van deze gevolgen. Volgens de klimaatdoelstellingen moet in 2050 de energievoorziening helemaal duurzaam zijn. Dit zorgt voor uitdagingen én kansen. En Essent gaat deze graag aan met Energy Infrastructure Solutions. EIS is hét aanspreekpunt voor een diversiteit aan energieoplossingen en de partij die samen met (nieuwe) klanten de volgende stap in de energietransitie zet met innovatieve oplossingen.

Werkwijze binnen EIS

Om projecten zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen werken we intensief samen in 3 fases: design, build en operate. Het commerciële team bekijkt en beoordeelt de diverse projecten, screenen ze op risico’s en zoeken samen met de engineers naar een passende oplossing om aan de klant aan te bieden.

Samen realiseren we de meest innovatieve lokale energiesystemen voor bedrijven, bedrijventerreinen en woonwijken. Het voordeel van EIS? Een betrokken EIS team bestaande uit business developers, engineers en asset/klant specialisten die werken aan maatwerk oplossingen voor duurzame technologische energiesystemen. Bij EIS zijn we betrokken bij alle fases van het project.

verduurzaming op drie vlakken

Nederland werkt hard aan de energietransitie en iedere vraagstuk is uniek. Energie en energiebesparing maakt een steeds groter onderdeel uit van het dagelijks leven van iedere Nederlander. Om energieprojecten te realiseren, werkt EIS samen met (regionale) overheden, projectontwikkelaars, woningcorporaties, netbeheerders en marktpartijen om verduurzaming voor de eindgebruikers – waaronder Essent klanten – mogelijk te maken. EIS ontwikkelt namelijk slimme energie systemen met een innovatieve en ambitieuze aanpak. We focussen ons daarbij op energieoplossingen gerelateerd aan Warmte en Koude Netwerken, Waterstof en Mobiliteit en Opslag.


Warmte en Koude Netwerken

EIS werkt aan duurzame custom-made oplossingen door zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale bronnen. We beginnen klein en breiden modulair uit aan de hand van een innovatief vijfde generatie warmtenet. We zijn hiermee een nieuwe journey gestart die past bij en beantwoordt aan de huidige én toekomstige energieuitdagingen. Een spannende journey waar we veel leren en enorm groeien. Een voorbeeld van een custom-made oplossing is ectogrid™. Hiermee kan overtollige energie worden opgevangen, gebalanceerd en gebruikt. Op deze manier wordt energie maximaal benut en kunnen we voor alle aangesloten assets efficienties behalen tot wel 80%. De eerste ectogrid™ ter wereld is die van Medicon Village en het is ook het wereldwijde innovatie- en demonstratieplatform van E.ON, het moederbedrijf van Essent. Wil je meer weten, lees dan het verhaal van Minke Goes.

Waterstof

Met waterstofoplossingen gebaseerd op grootschalige elektrolyse en industriële brandstofcellen loopt EIS voorop in de transitie naar een integraal energiesysteem dat de meest kostenefficiënte en duurzame technieken slim combineert. EIS kijkt naar integrale oplossingen die gebruik maken van verschillende schone energiebronnen zoals zon, wind, aard- en restwarmte. De toepassing van waterstof is een logische vervolgstap. Met de kennis en ervaring van ons moederbedrijf E.ON gaan we intensief, snel en op grote schaal verschillende technologieën testen. Zo willen we in co-creatie met de industrie innovatieve, geïntegreerde oplossingen ontwikkelen en een sterke impuls geven aan de markt voor waterstof. Luister ter inspiratie naar de podcast Blik op Energie.

Mobiliteit & Opslag

Binnen EIS zijn onze collega's ook druk bezig met Mobiliteit & Opslag. Zo bieden we volledig geïntegreerde energieoplossingen aan door een slimme digitale gedecentraliseerde aansturing van zonnepanelen, batterijen, laadpalen en warmte koude netwerken. Zo wordt stroom volledig duurzaam opgewekt, opgeslagen en weer verdeeld onder huizen, gebouwen of voertuigen. 

Vragen over EIS bij Essent?

Paul Romer Recruitment Business Partner