Energy Sales & Markets bij Essent

Binnen de afdeling Energy Sales & Markets zijn onze collega’s verantwoordelijk voor de inkoop en verkoop van energie. Onze traders zijn dagelijks bezig met het in de gaten houden van de energieprijzen en hoe wij deze op een zo voordelig mogelijke manier kunnen inkopen. Zij stemmen dit continu af met onze sales collega’s, maar ook met de collega’s van andere afdelingen zoals Energy Infrastructure Solutions en IT om het beste uit de snel veranderende markt te halen.

Doorverkopen van energie

Op basis van nauwe voorspellingen wordt energie ingekocht. Uiteraard is de hoeveelheid energie die nodig is van veel factoren afhankelijk. Denk hierbij aan het weer en aan het feit dat huishoudens duurzamer worden en minder energie nodig hebben of het zelf opwekken. Uiteindelijk wordt de ingekochte energie weer doorverkocht aan onze klanten. Naast dat onze sales collega’s zorgen dat de ingekochte energie voor de juiste prijs ook weer doorverkocht wordt, helpen ze onze klanten ook door advies te geven met betrekking tot het besparen van energie.

Inzicht in je energieverbruik

Om samen de volgende stap in de energietransitie te zetten, is het belangrijk dat onze klanten ook inzicht hebben in hun verbruik. We focussen ons dan ook op de klantreis. Daarom zorgen we door middel van data dat we voor ieder huishouden en ieder bedrijf het juiste profiel opstellen en het juiste advies kunnen geven.

Essenters vertellen