"EBS Office biedt je de ideale positie om te ontdekken wat je leuk vindt binnen Essent"

24 mei 2021

Ervaar hoe het is om bij Essent te werken. Lees het verhaal van Essenter Ingrid, Senior Consultant bij het EBS Office team.

Ik ben Ingrid. Ik ga voor Essent.

Met haar ervaring in zowel lijn als staf, business en operatie binnen andere corporates (o.a. ABN AMRO, OHRA) stapte Ingrid begin 2020 Essent binnen: “Ik had in het verleden al eens connectie gemaakt met Essent om te leren over het LEAN programma om best practises op te doen voor implementatie bij mijn vorige werkgever. Ik wist dus wat het werk van het team inhield. Toen ik via een bekende eind 2019 in gesprek kwam met Klaas (Director EBS) en hij mij enthousiaste vertelde over de verandertrajecten die er bij Essent spelen, mede als gevolg van de energietransitie en digitalisering, raakte ik overtuigd dat ik bij Essent mijn volgende uitdaging zou vinden.”


“De markt is zo competitief dat de lat om te presteren steeds hoger ligt”

Deze uitdaging vond Ingrid in de vorm van Senior Consultant in het EBS Office team. Hier draait ze samen met haar collega’s van de onderdelen Commercial Programming (CP) en Way of Working (WoW) diverse strategische verander- en verbetertrajecten. Ingrid legt uit: “CP geeft antwoord op wat we moeten doen; op welke markten en met welke producten. Het WoW team beantwoordt hoe we dat effectief en efficiënt kunnen doen om daarmee de snelheid en de effectiviteit te verhogen. De markt is zo competitief dat de lat om te presteren steeds hoger ligt. Ikzelf ben consultant binnen het WoW team en houd me dus bezig met de ‘hoe’-vraag. Het houden van een KAIZEN, betrokken zijn bij Breakthrough initiatieven, het uitrollen van EBS in de business, het zijn zaken die het afgelopen jaar voorbij zijn gekomen door de gehele organisatie én daarbuiten. Als afdeling zijn we namelijk niet alleen actief voor andere afdelingen binnen Essent maar we doen ook opdrachten voor al onze sales- een servicepartners die zich over heel Nederland bevinden. Dat zijn stuk voor stuk unieke organisaties met uiteenlopende uitdagingen op continu verbeter gebied.”


"Spin in het web zijn en resultaat mogen boeken maakt mijn werk leuk"

Door die verschillende opdrachten en organisaties Ingrid heeft sinds haar start begin 2020 een breed beeld van Essent gekregen. “Werken bij EBS Office is dé manier om Essent goed te leren kennen! Telkens weer kom ik in aanraking met weer andere afdelingen en collega’s: vaak werken we in multidisciplinaire teams waardoor je in korte tijd diverse takken van sport leert kennen. En de variëteit in opdrachten geeft me vaak ideeën hoe verbeteringen breder kunnen worden doorgevoerd en hoe collega’s met elkaar kunnen ‘connecten’. Die afwisseling in opdrachten is dus niet alleen leuk maar ook nuttig. Zeker voor wie de organisatie breder wil leren kennen biedt EBS Office mooie kansen. Natuurlijk moet het continu verbeteren dan wel in je DNA zitten. Is dat zo dan is werken bij EBS de ideale manier om erachter te komen wat je leuk vindt!”


Ben jij er al achter wat je leuk vindt?

“Deels! Ik vind consultancy rollen leuk maar wat ik nóg leuker vind is daarna toepassen. Dus ik weet dat ik mezelf op termijn weer terug de business in zie gaan. Dat vind ik ook mooi aan Essent dat je daarover in gesprek kan gaan. De ruimte daarvoor krijgen en ervaren dat de groei van medewerkers belangrijk wordt gevonden heeft mijn keuze voor Essent destijds gesterkt. En hoe dat groeipad er hier voor mij precies uit gaat zien, dat moet je me over een tijdje nog maar eens vragen 😊.”

Ingrid van Schijndel (42 jaar) woont samen met haar man en 2 kinderen in het Brabantse Vught. Naast haar werk sport ze graag, met name buiten; bootcamp, wandelen, zeilen en skiën. En als het straks weer kan: reizen! “Sri Lanka is onze volgende verre bestemming!”

Ook komen werken bij Essent, misschien wel als directe collega van Ingrid? Kijk dan of er een passende vacature voor je is of maak een jobalert aan.

Meer verhalen van Essenters