Jesse maakt grote stappen als klantadviseur bij Essent

27 maart 2024

Jesse maakt grote stappen als klantadviseur bij Essent

“Ik ben een geboren en getogen Bosschenaar en heb een achtergrond als kok. Een half jaar geleden besloot ik om wat anders te gaan doen en kwam ik via via terecht bij Essent. Lekker dicht bij huis! Het werk als klantadviseur is heel anders, maar toch zijn er overeenkomsten met het bestaan als kok. Ook als klantadviseur ben ik namelijk continu bezig met het blij maken van klanten. Het maakt me elke keer weer trots als dat lukt. Het thema energie is me niet vreemd. Mijn ouders wonen heel energiezuinig en zijn altijd bezig met energie besparen. Dat gaf me wat fijne basiskennis, maar ik heb in het afgelopen half jaar vooral veel bijgeleerd over energie. Ik besef nu pas hoe groot het onderwerp is. Zonder energie ben je nergens!”

De koning aan de lijn

“Mijn sociale karakter komt me als klantadviseur goed van pas. Aan de telefoon ben ik doelgericht, maar ook gezellig en ad rem. Dat levert soms grappige gesprekken op. Er was ooit een klant die de telefoon opnam met de woorden: “Met de koning.” Ik antwoordde: “Met de prinses.” Uiteindelijk bleek De Koning de achternaam van die klant te zijn. Zo’n lollig momentje kan helpen om het gesprek wat luchtiger te maken. Daarna probeer ik natuurlijk om de klantvraag zo goed mogelijk te beantwoorden. Een belangrijke les die ik daarbij heb geleerd: klanten hebben het meeste aan duidelijkheid. Wanneer ze voelen dat je twijfelt, nemen ze je antwoord niet aan. Bij een lastige vraag kun je dus beter even de tijd nemen om onderzoek te doen, zodat je de klant daarna weer terug kunt bellen met een helder antwoord.”

Wederzijdse waardering

“Door veel telefoongesprekken te voeren en te evalueren met je buddy, doe je snel ervaring op. Bij Essent wordt veel tijd en aandacht gestoken in het opleiden van klantadviseurs. Ze gooien je nooit in het diepe. Je begint met korte, simpele telefoongesprekken. Je krijgt hier echt de tijd om jezelf te ontwikkelen. Het is bovendien fijn dat je binnen Essent de nodige stappen kunt maken. Ik zou hier best door willen groeien. Zeker omdat Essent zo goed is voor hun werknemers. We hebben fijne werktijden, een mooi kantoor en als je thuis wilt werken, krijg je alles wat nodig is om een comfortabele werkplek voor jezelf in te richten. Dat vind ik heel luxe!”

In beweging

“Zo veel telefoongesprekken voeren op een dag, vergt wat van je concentratie. Toch lukt het me goed om de hele dag scherp te blijven. Tussen de gesprekken door probeer ik regelmatig even te bewegen. Daarvoor heb je in ons kantoor genoeg mogelijkheden. Er is een pingpongtafel — waar ook toernooitjes worden georganiseerd —, een voetbaltafel en er zijn sporttoestellen. Als je door het lange zitten achter je bureau last krijgt van je nek, kun je je op donderdagen zelfs laten masseren. Als fanatiek sporter maak ik daar natuurlijk graag gebruik van.”

Zie jij een baan met afwisseling, leuk klantcontact en verse appeltaart ook wel zitten? Bekijk hier de vacature.

Meer verhalen van Essenters