‘De ogen & oren van de klant'

3 september 2023

Ervaar hoe het is om te werken bij Essent. Lees het verhaal van Essenter Marlou, Journey Consultant van de klantreis ‘I Join’.


Ik ben Marlou. Ik ga voor Essent.

De energiemarkt zit middenin een transitie, en Marlou vindt het fantastisch hier onderdeel van te zijn. Ze houdt van de bijbehorende dynamiek. Lees hier hoe Marlou altijd de klant centraal stelt.


Hybride werken

Waarom ze haar werk zo leuk vindt? Marlou legt uit. “Hoewel ik het in mijn vorige functie als business analist enorm naar m’n zin had, wilde ik meer vanuit klantperspectief én meer met klantdata werken. Nou, dat heb ik hier bij Essent wel gevonden! Wat ik ook fijn vind, is dat je hier de vrijheid hebt om te werken op een plek waar jij dat het liefst doet. Hybride werken is bij Essent zo goed geïntegreerd, dat het tijdens een meeting heel normaal is dat een deel van mijn collega’s digitaal inbellen en het andere deel fysiek aanwezig is.”


Echte klantambassadeur

Haar rol binnen I JOIN is duidelijk. “Kort gezegd, vertaal ik klantbehoeften richting concrete voorstellen, waarna onze IT-afdeling deze voorstellen handen en voeten geeft. Hierbij staat altijd het perspectief van de klant centraal, dus voel ik me binnen Essent een echte klantambassadeur!”


Puzzelen

Marlou houdt van puzzelen, maar dan niet letterlijk. “Mijn werk is één grote puzzel, waarbij de puzzelstukjes door de hele organisatie liggen verspreid. De belangrijkste puzzelstukjes eruit filteren, tot een overzichtelijk geheel te maken en de puzzel oplossen: daar kom ik mijn bed voor uit! Concreet? Onze klanten willen bijvoorbeeld de mogelijkheid hebben contracten online snel te kunnen wijzigen. Ik ontwerp dan ‘de klantreis’ en schrijf de criteria waaraan dit proces moet voldoen. Van probleemanalyse tot de uiteindelijke oplossing: een superleuk proces!”


Bedenken, uitpluizen, opleveren

Voor een vlekkeloze digitale klantervaring, zit Marlou vaak om tafel met onze CX-collega’s, Product Owners, Sales collega’s en UX-designers. “Want de ideeën in mijn hoofd moeten natuurlijk wel uitvoerbaar zijn. Samen beginnen we dan met bedenken, uitpluizen, bouwen en opleveren: deze samenwerking vind ik gaaf!”


Iedereen anders

Wat Marlou ook prettig vindt, is dat iedereen binnen I JOIN van elkaar weet waar de kwaliteiten liggen. “Niemand kan overal goed in zijn, toch? Zo is de een van het grotere geheel, terwijl de ander juist op de details zit. Zo zijn wij allemaal journey consultants en zorgen we er voor dat onze werkzaamheden matchen met onze capaciteiten: heel waardevol!”


Gek op rumoer

Het is duidelijk dat de energiemarkt in een roerige periode zit, maar dat vindt Marlou juist interessant. “Wij staan aan de vooravond van drastische veranderingen. Zo krijgen we veel externe factoren voor de kiezen, die zich moeilijk laten voorspellen. Ik ga hier juist goed op, hou van rumour. Voor mensen zoals ik, is dit hét moment de energiemarkt in te stappen!


Over Marlou

Voor Marlou is Brabant niet onbekend, want geboren en opgegroeid in Heesch: een klein dorpje vlak bij Den Bosch. Nu woont ze in Utrecht, waar ze na haar studie is blijven hangen. Daar wandelt ze blij langs de grachten, vaak richting haar yogaschool. Het grote voordeel van wonen op een schitterende plek dichtbij de Neude. Tijdens de zomermaanden pakt ze haar longboard en gaat ze graag richting het park. Met de zon en een boeiend boek in de hand is haar ideale manier om de zomerse dagen door te brengen!

Wil jij net als Marlou een waardevolle bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland? Als Marketeer, IT'er, Data specialist, Digital Specialist of één van de andere rollen die we bij Essent kennen? Hier kun je het verschil maken voor een duurzamere toekomst. Kom bij ons werken! Kijk hier voor onze openstaande vacatures.

Meer verhalen van Essenters