Van student naar Design Engineer

19 februari 2024

Ik ben Arend. Ik ga voor Essent.

Na zijn bacheloropleiding Sustainable Solutions en masteropleiding Sustainable Energy Technologies, wist Arend van Eerd dat hij zich bezig wilde houden met het ontwerpen van slimme, duurzame energiesystemen. Bij Essent kreeg hij die mogelijkheid. Lees hier hoe hij bij Essent belandde en waarom hij het hier zo naar zijn zin heeft.

Uit de collegebanken


Nadat Arend in 2022 afstudeerde aan de Technische Universiteit Eindhoven, zag hij online de vacature voor Design Engineer bij Essent voorbijkomen. Hij werd meteen aangetrokken door de functiebeschrijving. “Essent leek me vooraf al een fijne werkgever. Daarnaast sloot de functie goed aan bij mijn studie.” Tijdens latere gesprekken met medewerkers binnen Essent leerde hij meer over de manier van werken en werd hij nog enthousiaster.

Relaxed kennismakingsgesprek


Zijn eerste gesprek staat Arend nog goed bij: “Tijdens het gesprek was ik nog op vakantie in Colombia. Erg fijn dat het gesprek digitaal kon plaatsvinden en daardoor toch kon doorgaan. Mijn verblijf in Colombia was meteen een luchtig onderwerp om het gesprek laagdrempelig mee af te trappen.”

Duurzaamheidsdesigner


Inmiddels is Arend aan het werk als Design Engineer bij Energy Infrastructure Solutions (EIS). Wat die functie nu precies inhoudt? Arend zelf legt het op verjaardagen als volgt uit: “Ik houd me bezig met het ontwerpen van het technische en economische gedeelte van energiesystemen. Denk aan systemen als warmte-koudeopslaginstallaties, inpandige en uitpandige leidingnetwerken, zonnepaneelinstallaties op daken en laadstations. We schakelen hiervoor veel met installatiepartners, zij voorzien ons van waardevolle praktijkkennis en -ervaring. Als we een aanbestedingsproject binnenhalen, duik ik helemaal in de opdracht. Dat vind ik het leukste aan mijn job: me volledig vastbijten in een project om dit vervolgens tot een goed einde te brengen.”

Vrijheid en verder ontwikkelen


Eenmaal aan de bak ervaart Arend dat er veel vertrouwen in hem is: “Je krijgt veel vrijheid bij Essent, zolang je goed presteert. Daar houd ik van.” Niet alleen zijn huidige job en de werkwijze van Essent bevallen hem, hij ziet ook volop mogelijkheden voor de toekomst: “Er worden me kansen geboden om me te ontwikkelen. Zo ben ik bezig met de stap naar Lead Engineer en daarna eventueel naar technisch project management. Uiteindelijk lijkt het me erg interessant om later Engineering manager te worden.”

Over Arend


Arend van Eerd (27) woont samen met zijn vriendin in een appartement in het hippe Eindhovense Strijp-S. Op vakantie wisselt hij avontuur in de vorm van motorrijden, duiken, wintersporten en verdere uitstapjes maken af met relaxen. Zijn vrije tijd spendeert hij verder graag in de sportschool, op de motor of met vrienden. Ook kun je hem bellen als je een creatief klusproject hebt liggen waar je je hoofd over breekt. Arend heeft namelijk al menig DIY-project succesvol afgerond, waaronder het omtoveren van een bus tot camper.

Wil jij net als Arend bijdragen aan het zetten van de volgende stap in de energietransitie? Kom bij ons werken! Kijk hier voor onze openstaande vacatures.

Meer verhalen van Essenters