“De afgelopen 10 jaren bij Essent zijn voorbijgevlogen!”

7 juli 2021

Ervaar hoe het is om bij Essent te werken. Lees het verhaal van Essenter Anet, Manager Corporate Accounting én bestuurslid van Women in Energy bij Essent

Ik ben Anet. Ik ga voor Essent.

Eén duidelijke voorwaarde had Anet voordat ze terug zou verhuizen naar Brabant om samen te gaan wonen met haar vriend: eerst een leuke en uitdagende baan vinden. Ze vertelt: “Dat was in 2010, ik werkte als Financial Consultant in Utrecht en had vanuit die functie opdrachten bij diverse bedrijven. Eén van die opdrachten was bij Essent waar ik twee jaar eerder voor een korte periode gedetacheerd werd. Ik leerde Essent in die tijd kennen en ik wist dat ik nog veel meer kon bijdragen én dat het ook een goede omgeving was om mezelf te ontwikkelen. Van lang zoeken naar die uitdagende baan in Brabant was dan ook geen sprake: ik was nog jong en wilde graag werken bij een bedrijf waar ik kon leren en groeien. Ik wist dat Essent aan beide voorwaarden voldeed. Bij toeval kwam er een vacature als Financial Accountant vrij, ik nam contact op met de betreffende manager en kon vrij snel daarna starten.”


“Essent biedt volop kansen als je zelf ook wil”

En dan ben je ineens 10 jaar verder? “Ja, nu je het zo zegt. Die tijd is voorbijgevlogen doordat ik telkens nieuwe uitdagingen aanging. Na mijn start maakte ik al vrij snel stappen: eerst naar Senior Financial Accountant, daarna naar Manager binnen het Shared Service Center. In 2015 werd ik vervolgens Senior Financial Controller en in 2019 maakte ik de stap naar mijn huidige functie als Manager Corporate Accounting. De ambitie om door te groeien heb ik overigens nooit onder stoelen of banken gestoken: toen ik binnenkwam gaf ik aan dat ik binnen 5 jaar een leidinggevende positie wilde. Ik ben er zelf overigens nooit zo doelbewust mee omgegaan maar ik was altijd wel op zoek naar nieuwe projecten om op te pakken. Hard werken, drive en ambitie worden opgemerkt en gewaardeerd bij Essent. En waardering motiveert vervolgens enorm om het continu beter te willen doen. En dan kan het zijn dat je, net als ik, op een mooie managementfunctie belandt en een mooi team hebt om mee te werken.”


Over Accounting binnen Essent gesproken …

“In mijn huidige rol stuur ik een team van 6 fte aan: een Accounting Principle Specialist (RA), 4 (Senior) Financial Controllers, en een Master Data Management Expert. We dragen binnen Accounting de verantwoordelijkheid de rapportage van de financiële cijfers van Essent. Ons vakgebied wordt wel ‘ns als saai bestempeld door de repeterende werkzaamheden maar binnen een dynamisch bedrijf als Essent ziet geen kwartaal er hetzelfde uit. Wordt er een entiteit gekocht of verkocht dan heeft dat impact op je cijfers. Los van het feit dat er vaak ook een uitdaging om de hoek komt kijken wanneer er weer een nieuw systeem geïmplementeerd wordt waarin de cijfers worden gerapporteerd. En wanneer je continu te maken heb met drie klanten, Controlling, ons moederbedrijf E.ON en de (externe) Accountant, nee dan zijn saaie momenten niet aan de orde.”

“Los van onze core business activiteiten zorg ik er ook voor dat ik en mijn team nieuwe projecten oppakken, zowel Essent breed als op de eigen afdeling. Momenteel zijn we bijvoorbeeld bezig met het implementeren van een nieuw versie van SAP. Die projecten hoeven overigens niet eens altijd 100% functie-gerelateerd te zijn. Het gaat erom dat je je horizon blijft verbreden, je blijft ontwikkelen, dat is niet alleen leuk voor de afwisseling maar je leert er ook enorm veel van!”


Je horizon verbreden, hoe doe jij dat?

“Meest recentelijk als bestuurslid van het Essent vrouwennetwerk genaamd Women Energy, waar overigens niet alleen vrouwen maar ook mannen deel van uitmaken. Ik zet me daarvoor in omdat ik de overtuiging heb dat we vrouwelijke kwaliteiten door er bewuster aandacht aan te geven nog beter kunnen benutten en vrouwen binnen Essent hierdoor nog meer kunnen empoweren. Door in een vertrouwde omgeving inzichten te delen en advies te geven en ontvangen, geeft het je de mogelijkheid om sneller te groeien en je te blijven ontwikkelen, als persoon én als professional. Een hartstikke mooi doel waar we samen aan werken en een leuke bijkomstigheid is dat ik op deze manier ook weer nieuwe collega’s heb leren kennen. Zolang ik me kan blijven ontwikkelen, plak ik er zo nog 10 jaar aan vast bij Essent.”

Anet van den Hengel (38 jaar) woont samen met haar vriend en twee jonge kinderen in Sint-Oedenrode, ten noorden van Eindhoven. Om fit en gezond te blijven probeer ze 2 tot 3 keer per week te gaan hardlopen. “En daarnaast vind ik het ontzettend leuk om in mijn bloementuin te werken.”

Wil jij net als Anet ook bij Essent werken? Kijk dan of er een passende vacature voor je is of maak een jobalert aan.

Meer verhalen van Essenters