“Een goede band met de Raad van Bestuur helpt me in mijn werk”

31 maart 2021

Ervaar hoe het is om te werken bij Essent. Lees het verhaal van Essenter Charlotte, Personal Assistant van de Raad van Bestuur.

Ik ben Charlotte. Ik ga voor Essent.

Al sinds 2011 werkt Charlotte voor Essent. De eerste jaren deed ze dat onder de vlag van energiedirect waar ze op de klantenservice begon, destijds nog vanuit het kantoor in Best. Al snel werd duidelijk dat een rol als Management Assistente voor haar was weggelegd. In 2014 maakte ze de stap naar het board secretariaat en in 2016 werd ze door de CFO van Essent gevraagd om zijn Personal Assistant te worden. “Ja dat was natuurlijk een heel mooi compliment en tegelijkertijd kreeg ik op die manier ook de kans om verder te groeien in mijn rol. Die kans pakte ik met beide handen aan.”


“Ik ben op mijn best met als de druk hoog is”

En groeien dat deed ze. Inmiddels is Charlotte de Personal Assistant van de CEO, de CFO én de COO E+ van Essent. “Geen dag is hetzelfde”, zegt Charlotte lachend. “Maar dat is ook juist wat me veel energie geeft, die enorme afwisseling en onvoorspelbaarheid. Ik vind het heerlijk dat je niet weet wat er over 10 minuten gebeurt, dat die druk er ligt. Dat moet ook wel in mijn rol, anders red je het niet. En ik heb het persoonlijk ook nodig om lekker in mijn vel te zitten. Anders word ik lui. En het is ook niet zo alsof ik 24/7 beschikbaar moet zijn. In de avonden is het wel gebruikelijk dat ik bereikbaar ben per app of mail wanneer er iets speelt, dat zie ik als vanzelfsprekend. Maar ik heb ook gewoon mijn privéleven dat voldoende aandacht krijgt.”


“De board moet kunnen vertrouwen op mijn oordeel”

“Als Personal Assistant zorg ik ervoor dat de boardmembers de ruimte hebben om zich volledig op de business te kunnen focussen. Dat houdt onder meer het regelen en organiseren van afspraken en alles daaromheen in. Mijn werkdag begint als ik wakker word. Dan check ik direct e-mail en whatsapp. Ik bekijk de inboxen van de boardmembers, volg zo mogelijk al zaken op en ik geef de benodigde input ter voorbereiding op afspraken. En ik geef daarnaast gevraagd en ongevraagd advies aan de board leden. De afgelopen jaren ben ik daarin steeds meer gegroeid. Ik weet inmiddels heel goed waar ik voor sta en wat ik kan. En de board members zien dat ook, ze vertrouwen op mijn oordeel. Dan is het ook gemakkelijker om zo nu en dan als sparringpartner op te treden.”.


“Het aantal blunders valt reuze mee”

“De board moet ervan uit kunnen gaan dat ik mijn werk 100% goed doe. En dat is ook bijna altijd zo. Ja vooruit, op die ene keer na dan, toen ik één van onze board members 4 uur te vroeg op zijn afspraak liet verschijnen op ook nog eens een van de meest inspiratieloze meeting-locaties, oepsss… Dat is ook wel meteen mijn grootste en misschien wel enige echte misser in al die jaren, dus het valt echt reuze mee”, vertelt ze lachend.


Een goede klik is de sleutel tot succes

Een goede klik met de board leden helpt volgens Charlotte om zaken die niet goed gaan open en eerlijk met elkaar te bespreken. "Als je geen band met elkaar voelt is het sowieso lastig om zoveel samen te werken. Er zijn weken bij dat ze mij meer spreken dan hun eigen vrouw of kinderen. Je krijgt privé veel van elkaar mee. Dan is het wel zo prettig werken met iemand waarbij je op je gemak bent, helemaal wanneer je met elkaar naar het buitenland reist. Dat geldt voor hen maar net zo goed voor mij. Ik ben ervan overtuigd dat die goede klik met de board helpt om mijn werk als Personal Assistant goed te kunnen doen.”


Charlotte Nuy (31 jaar) woont in Den Bosch samen met haar zoontje en vriend. Daar brengt ze graag haar vrije tijd mee door én met haar vrienden: “er kunnen niet genoeg borrels en etentjes zijn”. Daarnaast sport ze graag waarbij de tennisbaan en een work-out onder begeleiding van een trainer favoriet zijn.

Meer verhalen van Essenters