"Gemoedelijk en competitief werken gaan hier hand in hand"

4 januari 2021

Ervaar hoe het is om te werken bij Essent. Lees het verhaal van Essenter Hesdy, Data Analist binnen de afdeling C+ Activatie.

Ik ben Hesdy. Ik ga voor Essent.

“Als Data Analist binnen C+ Activatie houd ik me bezig met de reporting activiteiten binnen C+ Activatie en ben ik met name verantwoordelijk voor de KPI dashboards. Daarnaast doe ik analyse werkzaamheden ter ondersteuning van marketing activiteiten. In het kort betekent dit dat er aan de hand van de financiële doelstellingen van Essent kpi’s worden geformuleerd. Ik zorg ervoor dat die KPI dashboards gevuld zijn met de juiste data en analyseer en rapporteer zaken die opvallend zijn. Je moet hierbij denken aan data op het gebied van onze contract base (het aantal contracten), de acquisitie en retentie van klanten en de kanalen waar klanten vandaan komen. Op deze manier kunnen onze marketing teams data gedreven performance dialogues voeren en bijsturen waar nodig.”


“IN HET BEGIN VERSTOND IK MIJN COLLEGA’S nauwelijks”

“Ik weet nog goed dat ik in 2000 binnenkwam bij Essent. Ik verstond de helft van wat er gezegd werd niet. Collega’s met een zeer plat Brabants dialect, ik kan er nog om lachen als ik eraan terugdenk. Waarschijnlijk gold dat voor mijn collega’s destijds net zo, die konden mij als Rotterdammer ook vast niet altijd verstaan. Maar die cultuurshock was er, niet alleen vanwege de Brabantse ‘taal’ hoor. Ik was een zeer directe, rappe Rotterdamse stadcultuur gewend. Bij Essent ervaarde ik dat werken gemoedelijker en relaxter kan door het vooral ook samen te doen, zonder daarbij aan resultaat in te boeten.”


GEMOEDELIJK ÉN COMPETITIEF WERKEN

“In de 20 jaar daarna heb ik Essent zien veranderen: door de splitsing tussen netbeheerders en energieleveranciers is de energiemarkt vele malen competitiever geworden. We zijn getransformeerd naar een retailbedrijf. Dan trek je automatisch andere medewerkers aan met een winnaarsmentaliteit die mee willen in die snel veranderende markt. Voor mij is het de beste combi: de gemoedelijke Brabantse sfeer en het samen willen presteren zijn gebleven maar het stoffige overheidsimago hebben we achter ons gelaten. En inmiddels hebben collega’s vanuit alle windstreken die ideale combi weten te ontdekken; ongeveer de helft van onze Essenters komt niet uit Brabant.”


VAN PROCES SPECIALIST NAAR DATA ANALIST

“Ik heb in de periode dat ik bij Essent werk verschillende stappen gemaakt binnen diverse business units. Ik startte na mijn studie Commerciële Economie op de klantadministratie. Na mijn uitstap bij de gemeente Rotterdam kwam ik terug bij Essent als Proces Specialist. Ik wist wat ik in die tijd had gemist en dat ik terug wilde naar Essent. Niet alleen terug naar die fijne collega’s en manier van werken maar ook naar een bedrijf waar ik me kon blijven ontwikkelen. In mijn geval o.a. door de studie Bedrijfskunde te volgen naast mijn baan. En nu in mijn functie als Data Analist, in een markt met zoveel concurrentie en dynamiek, werk ik steeds aan nieuwe oplossingen en verbeteringen om de beoogde resultaten te behalen. Op het gebied van data lijken de mogelijkheden eindeloos. Het verkennen van die mogelijkheden biedt kansen om succesvol te worden en te blijven voor zowel Essent als bedrijf als voor mij als persoon.”


WONEN IN ROTTERDAM, WERKEN IN DEN BOSCH

“Ik werkte inmiddels weer bij Essent maar verhuisde na 9 jaar toch terug naar Rotterdam. Voor mij is dat nog steeds de ideale combinatie. Den Bosch is zeker ook een mooie en fijne stad om te wonen. Maar in Rotterdam heb ik mijn familie en een bruisende multiculturele omgeving. Dat dat betekent dat ik normaal gesproken wat langer moet reizen voordat ik op kantoor ben, dat maakt mij niets uit. Ik werk in de trein net zo gemakkelijk. En zo kan ik het beste van wat werk en privé mij te bieden hebben combineren."


Hesdy Kortstam (45 jaar) woont in Rotterdam. Zijn vrijdagmiddagen besteedt hij graag aan zijn vriendin Vanessa én aan zijn andere passie: sport. (Zaal)voetbal, fitness, bokstraining, Krav Maga en zijn eigen Ducati motor zijn favoriet. Hesdy was daarnaast tot voor kort ruim 6 jaar lang Teammanager in de jeugdopleidingen bij Sparta Rotterdam.