“Ik zie mijn werk als hobby: ik geniet iedere dag van het contact met de klant”

17 maart 2022

Ervaar hoe het is om bij Essent te werken. Lees het verhaal van Essenter Hasan, instore Klantadviseur en buddy voor nieuwe collega’s.


Ik ben Hasan. Ik ga voor Essent.

Wie al eens bij de BCC store in Den Bosch is geweest, heeft hem ongetwijfeld gezien: Hasan. Hij is namens Essent al jarenlang het gezicht in deze winkel en heeft in die periode ontelbare klanten voorzien van energieadvies én nieuwe klantadviseurs opgeleid in zijn rol als buddy. Hasan vertelt: “Wat veel mensen niet weten is dat er niet alleen honderden klantadviseurs vanuit het hoofdkantoor werken die klanten online en per telefoon adviseren, maar we ook fysiek in de winkels van BCC door heel Nederland aanwezig zijn. Dat geeft potentiële klanten de mogelijkheid om face to face energieadvies in te winnen en vormt voor Essent een extra verkoopkanaal.”


Klanten en collega’s helpen

Klanten die BCC bezoeken en tegelijkertijd advies willen over energie helpt Hasan zo goed mogelijk. Bijvoorbeeld door goed te kijken naar het huidige- en verwachte energieverbruik en te luisteren naar specifieke wensen van de klant. “Op basis daarvan maak ik een aanbod op maat wat ik vervolgens met de klant doorspreek: de voorwaarden van de overstap, wat voor stroom ze ontvangen, wat de bedenktermijn is etc. Zo helder en transparant mogelijk communiceren is altijd het doel. En natuurlijk is het mooi als dat als resultaat een nieuwe klant of contractverlenging met een bestaande klant oplevert, maar dat is niet waar ik de meeste energie van krijg. Ik geniet vooral van het contact met de klant en het gevoel de klant te kunnen helpen. Én van het contact met mijn collega’s: zowel mijn Essent-collega’s in mijn regio als collega’s van BCC zijn energiek en collegiaal, we steunen elkaar op alle vlakken en helpen elkaar waar we kunnen.”


Individuele targets staan teamspirit niet in de weg

"Als team zijn wij constant bezig om onze kennis met elkaar te delen om zo onze targets te behalen. Individueel presteren is belangrijk omdat je via sales battles een opslag op je brutoloon kunt verdienen. We kiezen er echter bewust voor om meer belang te hechten aan onze gezamenlijke prestatie dan onze individuele prestaties. Tijdens dagstarts en via ons interne leerplatform, Whatsapp en fysieke trainingen helpen wij elkaar om steeds een beetje beter te worden. Op die manier houden we een goede teamspirit én worden individuele targets behaald, win-win dus. Gewoon door elkaar te helpen!”


Opleiden en begeleiden als buddy

Anderen helpen zit bij Hasan in het DNA. In zijn rol als buddy leidt hij jaarlijks tientallen nieuwe collega-klantadviseurs op. “Als we een nieuwe collega krijgen, streven we ernaar om diegene in 5 dagen tijd geheel zelfstandig te laten functioneren. Sowieso leert iedereen op zijn of haar eigen manier, dus het eerste wat ik doe is proberen in te schatten wat voor persoon ik voor me heb om vervolgens de juiste tools en informatie op het juiste moment op een gestructureerde manier aan te bieden. Het is een pittige onboarding om iemand in die korte tijd op 100% kennis te brengen maar des te mooier om te zien dat het eigenlijk altijd lukt.”


Initiatief tonen en ambitie laten zien

Hasan draagt niet alleen kennis over aan anderen maar geeft ook prioriteit aan zijn eigen ontwikkeling. Hij behaalde zijn Lean Green Belt en is regelmatig betrokken bij verbeterinitiatieven. Zo was hij recentelijk onderdeel van de projectgroep voor de ontwikkeling van een nieuwe sales portal. “Ik vind het niet alleen leuk om met mijn kennis een bijdrage te leveren maar het helpt me ook in mijn eigen ontwikkeling. De kneepjes van het vak als Klantadviseur ken ik inmiddels wel, maar binnen Essent valt nog veel meer te leren en dus stap ik maar al te graag in op projecten, om ook mijn ambitie te laten zien. Ik wil Essent nog beter leren kennen om vervolgens intern een volgende stap te kunnen zetten. Maar natuurlijk wel naar een rol waarbij het contact met de klant onderdeel van mijn werk blijft.”


Hasan Öztürk (32 jaar) woont samen met zijn vrouw in Geldrop en werkt sinds 2015 voor Essent. Hij besteedt zijn vrije tijd graag aan saz spelen (Turks snaarinstrument). “Ik speel als vrijwilliger regelmatig in het multicultureel centrum naast onze moskee. Ik geniet ervan om mensen blij te maken.”


Geïnspireerd door het mooie verhaal van Hasan? Essent is altijd op zoek naar goede klantadviseurs door heel Nederland, zowel studenten, starters als ervaren. Neem voor meer informatie contact op onze partners SusaAdecco en Young Capital.

Meer verhalen van Essenters