“Met Essent koos ik voor de meest interessante omgeving om Product Owner te worden”

15 februari 2022

Ervaar hoe het is om bij Essent te werken. Lees het verhaal van Essenter Michiel, Product Owner binnen de klantreis ‘I Pay’.


Ik ben Michiel. Ik ga voor Essent.

In 2020 kwam hij ‘aanwaaien’ bij Essent met een niet alledaags profiel voor Product Owner, zoals Michiel zelf zegt. “Ik volgde verschillende opleidingen tot techneut maar liep telkens stuk op het feit dat er verschil was tussen wat ik graag zou wíllen leren en wat ik daadwerkelijk leerde.” Desondanks of misschien juist wel daardoor ging Michiel een paar jaar later zélf les geven in softwareontwikkeling. “Wat ik miste aan alleen bezig zijn met de techniek was het verrassingselement: de mens! Mensen verrassen en zijn iedere dag anders, hun wensen veranderen. Als Product Owner komen mens en techniek mooi samen. Op een bepaald moment wist ik: deze richting wil ik op!”


Een goed gevoel

Na een aantal jaren als scrum Product Owner, koos Michiel in 2020 voor Essent. “Ik liep de vacature tegen het spreekwoordelijke lijf en heb links en rechts wat navraag gedaan. Ik kreeg er een goed gevoel bij en ben vervolgens gewoon ingestapt. Dat ‘goede gevoel’ kwam hoofdzakelijk door twee dingen: de transitie naar SAFe werken én de match met de bedrijfscultuur.”


Product Ownership volgens het boekje

“Om maar met die eerste te beginnen: bij Essent kan ik mijn rol als Product Owner volgens ‘het boekje’ uitvoeren. We zeggen niet alleen dat we volgens het SAFe model werken maar we doen dat ook echt. Dát kom je niet vaak tegen. En het standaardverhaal dat je hoort van grote bedrijven is dat een product waar iemand bij indiensttreding aan begonnen is, bij pensionering nog steeds niet af is. Bij Essent zie ik door onze manier van werken daadwerkelijk wat terug van de impact die we samen maken en de bijdrage die ik hieraan lever voor onze klanten, niet aan het einde van mijn carrière, maar nú.”


Impact op de customer journey ‘I Pay’

Essent werkt met de klantreizen ‘I Join’, ‘I Use’ en ‘I Pay’. Als Product Owner binnen de customer journey ‘I Pay’ focust Michiel zich op de facturatie. “Ik sta tussen een team van developers en aanvragers van functionaliteit, ben de tolk voor beiden en vertegenwoordig de stem van de klant bij het ontwikkelen van nieuwe dingen. Zo hebben we onlangs Zaakvoordeel geïntroduceerd. Een loyaliteitsprogramma voor zakelijke klanten en tegenhanger van de consumentenversie Thuisvoordeel. Onderdeel van de voordelen is korting op de elektriciteitsrekening en dat komt nu netjes naar voren op de facturen. Het is simpel gezegd mijn verantwoordelijkheid dat die ontwikkeling in een voor de klant logische volgorde uitgevoerd wordt, en dat de kwaliteit van alle deelopleveringen klopt.”


Persoonlijk handelen en een warme cultuur

Even terug naar de match tussen Michiel en Essent. “Naast SAFe is ook de cultuur een sterke match. Dat merkte ik al tijdens de sollicitatieprocedure: persoonlijk handelen, open en eerlijke communicatie. Geen ellenlange gesprekken maar een vlot, snel en prettig proces. Het menselijke, het hartelijke, je vindt het hier in alles: zelfontwikkeling, reflectie, samenwerking, kansen. Essent heeft het voor mij allemaal, en op een toegankelijke manier. Dat maakt inzet, beter willen.”


“Naar binnen lopen op kantoor, hoewel dat door corona slechts een paar keer was afgelopen jaar, herinnert me eraan dat ik een mooie plek heb bereikt. Met mijn collega’s samenwerken zorgt ervoor dat ik als professional wil blijven groeien. Ik ben ervan overtuigd dat ik met Essent gekozen heb voor de meest interessante omgeving om Product Owner te worden.”


Michiel Pot (34 jaar) volgde zijn middelbare school in Utrecht, woonde op kamers in Breda en woont sinds begin 2020 in Eindhoven. Hij kookt graag en is regelmatig met zijn mountainbike op de Stratumse Heide te vinden. “Het liefst keer ik na zo’n trip zo smerig mogelijk terug. Het nadeel daarvan is het schoonmaken en drogen van m’n fiets. Maar zelfs dat kan ontspannend werken 😊.”

Wil jij ook impact maken bij een bedrijf waar performance-gedrevenheid hand in hand gaat met een warme cultuur? Kijk hier voor onze openstaande vacatures en neem bij vragen contact op met de Recruiter die genoemd staat bij de vacature. Meer weten over het werk als Product Owner?Bekijk de Instagram TakeOver van Product Owner collega Ilse Arends

Meer verhalen van Essenters