“Realiseren van impact voor de consument”

17 juli 2020

Ervaar hoe het is om te werken bij Essent. Lees het verhaal van Essenter Luuk, Execution Lead voor het programma World Class Operational Excellence binnen de afdeling C+ Operations.

Ik ben Luuk. Ik ga voor Essent

“Ruim 5 jaar bij Essent alweer. Ja, ‘time flies when you’re having fun’, zeggen ze wel ‘ns. In mijn geval klopt dat ook wel. En nu moet ik ook zeggen dat wanneer je zoals ik binnen een organisatie kunt doorgroeien en je meerdere functies kunt zien, ja dat helpt wel. Je leert de organisatie steeds beter kennen en je blijft jezelf ontwikkelen. Dat maakt het leuk en afwisselend, dan ga je je niet snel vervelen.”

Stoffige omgeving verwacht

“Eerlijk gezegd had ik ruim vijf jaar geleden nog het idee dat een energiemaatschappij wel eens een stoffige omgeving kon zijn, dus ik was vooral erg benieuwd. Ik wist echt niet wat ik moest verwachten, ‘lekker hoog overheidsgehalte’ is het beeld wat ik had. Niets is minder waar! De grootte, complexiteit, cultuur en veranderbereidheid maken het dat Essent en ik goed bij elkaar passen. Het is hier complex genoeg om je ergens in vast te moeten bijten, maar ook niet zo groot en complex dat je je volledig verliest.

En de combinatie van een van de beste werkplekken (lees: een gaaf, uitnodigend kantoor met een goed restaurant, een lunchcafé en fijne werkplekken) die je kunt bedenken in een uitdagende omgeving die continu in beweging is, is iets wat je echt moet ervaren. Net als de heerlijke koffie uit de bistro! En niet onbelangrijk voor een moderne werkgever: de mogelijkheid om thuis te werken. Bij Essent is dat al veel langer de norm en dat zorgt bij mij voor een goede afwisseling en betere privé-werk balans!”

Realiseren van impact voor de consument

“Ik kwam begin 2015 binnen als Proces Lead Incasso, kreeg daarna de verantwoordelijkheid voor een aantal andere processen erbij gericht op algemene klantvragen. Niet veel later kreeg ik de kans om als Customer Journey Manager de klantreis te verbeteren en mee te denken over het herinrichten van de structuur van onze afdeling. En nu heb ik recentelijk een nieuwe rol. Als Execution Lead ben ik verantwoordelijk voor het realiseren van impact voor onze klanten, medewerkers en Essent door ervoor te zorgen dat klanten op een gemakkelijke manier van onze dienstverlening kunnen genieten. We willen in het end-to-end proces waarde toevoegen. Onlangs hebben we bijvoorbeeld gerealiseerd dat klanten zelf hun betaaldatum kunnen aanpassen en daarnaast zijn we o.a. actief bezig om mensen te stimuleren digitaal te communiceren. Bijna al deze initiatieven zijn toepasbaar op zowel Essent als energiedirect.nl dus we maken hiermee direct impact op al onze consumenten.”

Groeien als bedrijf én als persoon

“De energiemarkt is geen gemakkelijke markt. De concurrentie is hevig en iedereen probeert zichzelf opnieuw uit te vinden, kijkend naar de grote uitdagingen in de toekomst. Essent laat zien door bijvoorbeeld de overname van Vandebron en het uitbreiden van het netwerk van servicepartners dat groei elke dag belangrijk is. En als ik puur naar mezelf kijk: elke dag ben ik op zoek naar hoe het morgen beter kan. Voor mezelf, voor mijn collega’s, maar vooral voor onze klanten. En daarbij schakel ik de hulp van mijn omgeving in. Er zijn altijd mogelijkheden om te groeien en dat heeft er bij mij voor gezorgd dat ik de afgelopen jaren een paar mooie stappen heb kunnen maken.”

Uitgenodigd door ministeries

“Toen ik bij Essent kwam werken had ik geen ervaring op het gebied van incasso. Ik wist hoe ik het moest spellen en daar hield het bij op. Maar met mijn achtergrond als technisch bedrijfskundige in operationeel management en procesverbeteringen zag Essent genoeg potentie in me. In vrij korte tijd ben ik zo gegroeid in dit specifieke vakgebied dat ik recentelijk samen met enkele collega’s ben uitgenodigd door enkele ministeries om mee te denken over nieuwe incasso wetgeving in Nederland. Een groot compliment voor Essent!”

Leren van fouten

“Ik blijf mezelf uitdagen om het weer wat beter te doen dan gisteren. De ene keer op inhoud, de andere keer op vaardigheden, de volgende keer op weer een ander vlak. En dat gaat lang niet altijd in één keer goed, gelukkig niet. Je moet durven fouten te maken en daarvan kunnen leren. Fouten weerhouden mij er niet van om een volgende keer opnieuw ambitieuze doelen te stellen.”

Luuk werkt sinds 2015 bij Essent en heeft in die periode verschillende stappen gemaakt. Hij woont met zijn vrouw en hun twee kinderen (7 en 9 jaar) in Engelen, vlakbij Den Bosch.