‘We zijn trots wat we samen in korte tijd hebben opgeleverd'

10 februari 2023

Ervaar hoe het is om te werken bij Essent. Lees het verhaal van Essenter Leon, Product Owner van de klantreis ‘I Pay’.

Ik ben Leon. Ik ga voor Essent.

Leon is in korte tijd vader geworden van drie dochters en vlak voor de coronaperiode in 2019 getrouwd met Sanne. Na een ruime tijd (10 jaar) in zijn vorige baan was hij toe aan een nieuwe uitdaging en in combinatie met de fijne woon – werk balans heeft Leon gekozen om per 1 april bij Essent te starten. Tijdens de pauzes worden door het team van Leon bij Essent met regelmaat potlucks georganiseerd. Hierdoor is Leon groot fan geworden van de Indiase keuken. De ambitie is om meer te gaan koken uit alle keukens die er zijn. ”Maar daarvoor moeten de kleintjes eerst wat groter worden om hier tijd voor te hebben.”


Samen met collega's

“In mijn rol werk ik in teamverband met technische consultants en programmeurs aan het facturatieproces binnen de journey I Pay. Als team zijn we verantwoordelijk voor het correct versturen van de maand- en jaar factuur naar de klant. Daarnaast moeten we er ook voor zorgen dat nieuwe wensen m.b.t. deze facturen tijdig worden opgeleverd.” Leon over het werken in zijn team: “Zie ons team als een winkeltje waarin ik de klant ben die uitlegt wat ik wil. De overige teamleden geven dan aan of dit mogelijk is en hoeveel werk het is om dit te realiseren. Uiteindelijk zijn we samen verantwoordelijk voor de oplevering van het nieuwe stukje van ons product. Daarom ben ik veel van mijn tijd bezig met het ophalen en uitwerken van de klantwens. Dit vind ik dan ook gelijk leukste aan mijn werk. Samen met collega’s komen tot een pragmatische oplossing die het beste past bij de behoefte van dat moment.”


Stap naar de energiesector

Bij zijn vorige baan heeft Leon lang in het openbaar vervoer gewerkt en kende die sector dus op zijn duimpje. “Het leek me leuk om te wisselen naar een andere sector om nieuwe dingen te leren. Uiteindelijk ben ik heel blij met de keuze voor Essent, omdat ik aan zaken werk die bijna dagelijks in het nieuws zijn en waar iedereen mee te maken heeft. Bij Essent werken we echt met z’n allen aan een groot gezamenlijk doel. Er wordt veel aandacht besteed aan het samenbrengen van afdelingen om het gevoel te creëren dat je het samen doet. Ik blijf wekelijks nog nieuwe mensen ontdekken omdat er veel experts op verschillende gebieden rondlopen binnen Essent. Hierdoor blijf je leren en kom je ook vaak tot nieuwe inzichten.”


Bijdragen aan de energietransitie

Eén van de werkgeverswaarden van Essent is “bijdragen”. Deze waarde is voor het team van Leon in de afgelopen maanden belangrijk geweest. “In de afgelopen tijd heeft ons team gewerkt aan het prijsplafond en als ontwikkelteam kan je eigenlijk niet aan iets werken wat een grotere impact heeft. Iedereen in Nederland had het over het prijsplafond en het onderwerp was maandenlang bijna dagelijks in het nieuws. De nieuwsberichten die ‘s avonds verschenen zorgden er soms voor dat we de dag erna al gelijk weer aanpassingen moesten doen aan ons plan. We zijn trots wat we samen in korte tijd hebben opgeleverd!”


Werk en Privé perfect te combineren

De balans vinden tussen het leven thuis en op kantoor is vaak lastig maar voor Leon is het goed te doen: “Ik ben heel blij met Essent als werkgever. Het is een hele open en authentieke organisatie en er wordt bovendien veel flexibiliteit geboden. Dat is voor mij als vader van drie jonge kinderen ideaal en maakt dat ik mijn werk en privé leven goed kan combineren. Goed voorbeeld hiervan is dat Essent de flexibiliteit bied. Als er eentje ziek is of ik moet overdag de oudste ophalen van school, dan kan dat gewoon. Ook van een keer een Teams-meeting met een kleine op schoot wordt niet raar opgekeken.


Over Leon

Leon Ewals (35 jaar) woont in Teteringen (bij Breda) samen met zijn vrouw en hun drie dochters (4, 2 en 0 jaar). Wanneer de kinderen wat ouder zijn gaat hij meer koken, gerechten uit alle keukens die er zijn. Hij is ook gelukkig op het voetbalveld en op een tennis- of padelbaan.

Wil jij net als Leon een waardevolle bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland? Als Marketeer, IT'er, Data specialist, Digital Specialist of één van de andere rollen die we bij Essent kennen? Hier kun je het verschil maken voor een duurzamere toekomst. Kom bij ons werken! Kijk hier voor onze openstaande vacatures.

Meer verhalen van Essenters