“User Experience verbeteren met behulp van neuro usability”

23 december 2021

Ervaar hoe het is om te werken bij Essent. Lees het verhaal van Essenter Paul, Digital UX & Design Expert binnen de afdeling C+ Activatie.

Ik ben Paul. Ik ga voor Essent.

Sinds 2018 werkt Paul bij Essent als Digital UX & Design Expert. Samen met een multidisciplinair team ontwerpt hij oplossingen voor de klantreizen binnen energiedirect.nl. "Ik onderzoek, optimaliseer en toets het ultieme design direct bij onze klanten. Zo kom ik tot een optimale en gevalideerde user experience die naast gebruiksvriendelijk ook visueel aantrekkelijk en helemaal on-brand is. Dat directe contact met de klant maakt mijn werk bij Essent extra leuk!”


CRO, A/B testing en neuro usability onderzoek

“Ik houd me ook bezig met het bedenken en opzetten van CRO testen (conversie ratio optimalisatie) en gebruikersonderzoeken. Laatst nog hebben we bijvoorbeeld met klanten een totale klantreis opgenomen met behulp van neuro usability techniek. We konden precies meten welke emoties een klant had en vervolgens direct aan de klant vragen waar - in geval van piekmomenten - een betreffende emotie vandaan kwam. We bekijken vervolgens alle learnings van het onderzoek om vervolgens via A/B testen te verbeteren. Dat kan zowel op het gebied van content als op het gebied van design. En in het uiterste geval introduceren we een geheel ander product. We doen er alles aan om aan te sluiten bij de wens van de klant.”


“Ik werd direct positief verrast door de cultuur bij Essent”

“Voordat ik bij Essent kwam werkte ik als Visual/UX designer voor sportmerk Asics. Na ruim 6 jaar wilde ik wat anders, ik zocht naar een uitdaging in een andere snelgroeiende markt. Ik had Essent al een keer eerder voorbij zien komen en was toen al geïnteresseerd, maar ergens had ik toch het idee dat een energiemaatschappij een ‘saaie’ corporate omgeving kon zijn, daarbij ligt Den Bosch ook niet om de hoek. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik eerder de stap niet wilde maken. Ik twijfelde… Maar toen ik de vacature opnieuw zag heb ik toch gesolliciteerd en werd ik direct positief verrast.”.


“Een prachtig, modern hoofdkantoor met fijne werkplekken”

“Essent biedt veel kansen en daarbij kun je jezelf continu blijven ontwikkelen binnen je vakgebied. Daarnaast vind ik de werkomgeving ook belangrijk: Essent heeft een prachtig kantoor met fijne werkplekken, een goed restaurant en een lunchcafé. De bistro met de lekkerste koffie maken het totaalplaatje voor mij compleet! Wat ook niet onbelangrijk is voor een moderne werkgever: de mogelijkheid om thuis te werken. Dat is voor mij, woonachtig in Gouda, een fijne bijkomstigheid. Zo kan ik ook ‘ns wat langer snoozen, haha”.


“Bij twijfel gewoon doen!”

"De stap om bij Essent te komen werken dat is een beslissing waar ik tot de dag van vandaag geen spijt van heb. Mijn tip aan toekomstige collega’s is dan ook: bij twijfel gewoon doen! Het bedrijf, de kennis binnen het bedrijf, het teamgevoel, de kernwaardes van Essent en de vele gezellige borrels maken het een mooi bedrijf om voor te (willen) werken!”


Paul Mac Gillavry (31 jaar) woont in Gouda dat bekendstaat om zijn Goudse kaas en overheerlijke stroopwafels. Zijn vrije tijd besteedt hij graag aan zijn vrienden en familie. Daarnaast is hij een trouwe Feyenoord supporter en zie je hem graag borrelen of genieten van een avondje ‘goed’ uit eten.

Meer verhalen van Essenters