"Van Klantadviseur naar Channel Manager"

5 augustus 2020

Ervaar hoe het is om te werken bij Essent. Lees het verhaal van Essenter Michiel, Channel Manager Inbound Sales B2C & B2B binnen onze afdeling C+ Activation.


Ik ben Michiel. Ik ga voor Essent

“In 2015 ben ik naast mijn studie – Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg, begonnen als klantadviseur in het studenten team van Essent. Qua reisafstand van Tilburg naar Den Bosch goed te doen en de flexibiliteit van het werk van klantadviseur kon ik goed combineren met m’n studie. In die tijd werkte ik gemiddeld zo’n 12 tot 16 uur per week. Tijdens de collegeweken iets minder en tijdens de vakanties wanneer er extra handjes nodig waren werkte ik meestal fulltime. Na het afronden van mijn studie heb ik de kans gekregen om de rol van Sales Support Officer te vervullen. En nu ben ik recentelijk opnieuw doorgegroeid in mijn nieuwe rol als Channel Manager.


"Mijn ervaring binnen klantadvies is van duidelijke meerwaarde"

“De ervaring die ik heb opgedaan als klantadviseur helpt mij nog bijna dagelijks. Want als Channel Manager ben ik verantwoordelijk voor één van de verkoopkanalen: de inbound sales. Hierbij zoekt de klant zelf contact met ons, dat kan via telefoon, e-mail of via bijvoorbeeld de chatbot op onze website. Samen met een team van collega’s uit verschillende disciplines bekijk ik welke stappen genomen moeten worden om meer potentiële klanten te bereiken en daarnaast kijken we ook hoe we onze klantadviseurs en accountmanagers in staat kunnen stellen om hun werk zo goed mogelijk uit te voeren. Dat wil zeggen: de klant zo goed mogelijk helpen en ja natuurlijk met als doel om óók te verkopen. En dan helpt het natuurlijk als je je door ervaring beter kunt verplaatsen in die klant, waar je in het verleden al honderden keren contact mee hebt gehad.”


Meelopen met een klantadviseur? "ik zeg DOEN!"

“Ik zou bijna zeggen dat het voor iedereen, welke functie je ook hebt binnen Essent, het van toegevoegde waarde is om te weten hoe het werk van een klantadviseur eruitziet. Onze klantadviseurs spreken de klanten, zij weten pas écht wat er leeft, welke vragen er spelen. Alleen dan kun je als bedrijf inspelen op de behoefte die de klant heeft en bijvoorbeeld je producten of diensten daarop aanpassen en je processen optimaliseren. Dus ik vind het super dat nieuwe collega’s ook altijd de kans krijgen om mee te lopen met een klantadviseur.”


"Bij Essent blijven was een no brainer"

“Ik heb er duidelijk voor gekozen om na mijn studie bij Essent te blijven omdat ik verliefd ben geworden op de combinatie van de dynamiek van de energiemarkt en de cultuur van Essent als bedrijf. Als je weet wat je hebt dan laat je dat ook niet zomaar achter denk ik, dat geldt zeker ook voor een baan. Een flexibele werkgever, fijne collega’s in combinatie met leuk, uitdagend werk én mogelijkheden om door te groeien. Die combinatie vind je echt niet overal. En die combinatie zorgt ervoor dat ik bij Essent al een aantal jaren goed op mijn plek zit.”

“Als ik mijn werk op een bepaald moment op de automatische piloot doe, dan weet ik dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Die uitdaging heb ik telkens binnen Essent nog gekregen: meer verantwoordelijkheid erbij, een nieuw project, een andere functie, ga zo maar door. En dat heb ik ook nodig om gemotiveerd te blijven. Mooi dat dat dus matcht!”


Michiel werkt sinds 2015 bij Essent en woont met zijn vriendin Anouk in het Gelderse dorpje Tuil. Sporten en een biertje drinken met vrienden en/of collega’s is aan Michiel besteed, evenals het lezen van Engelstalige Fantasy boeken.

Meer verhalen van Essenters