Digitale transformatie voor 2,5 miljoen klanten

De impact die je als IT-professional bij Essent hebt op de verduurzaming van Nederlandse huishoudens hebt, is groots. Onze 2,5 miljoen klanten verwachten van ons een always on digital platform, óók bij extreme pieken in verkeer die de huidige turbulente energiemarkt met zich meebrengt.

Jij wordt continu uitgedaagd om je skills te verbeteren en je kennis te verbreden. Van gave projecten die zorgen dat onze klanten de beste online beleving krijgen tot applicaties die het werkend leven van onze eigen medewerkers een stukje makkelijker maken. Waar je ook aan werkt, jij laat altijd jouw footprint achter.

The Energy Tech Company

Wij zijn op zoek naar mensen die samen met ons de volgende stap willen nemen in energie door technologie. Het is onze ambitie om in 2025 'The Energy Tech Company' te zijn. Als een developer bij Essent stop je nooit met ontwikkelen, aan jezelf en aan je code. Samen met een team van getalenteerde collega's werk je samen aan de vele uitdagingen die ons te wachten staan.

IT.ESSENT.NL

Van IT Architectuur tot Engineering, Craftsmanship en Hackathons. Op it.essent.nl lees je wat onze IT collega's bezighoudt. Lees de blogs van onze Data Engineers, Cloud Architecten en Product Owners over Kafka, Databricks, Snowflake, Typescript en Cloud Datawarehousing.   

Een nieuwe generatie architectuur

We werken écht met state-of-the-art technologieën en methodieken. Bij Essent werk je binnen een scrum-team agile naar de volgende sprint. SAFe, DevOps en CI/CD. We zijn bezig om een nieuwe generatie architectuur neer te zetten en werken naar een volledig digitale dienstverlening toe. We streven naar nieuwe hoogtes. Niet naar de wolken, maar we werken wel aan de nieuwste cloud-technologieën. Kan alles verbeterd worden? Absoluut, maar ver zijn we zeker. En de uitdaging blijft hoe ver we kunnen gaan. En welke grenzen we kunnen verleggen. Zo maken wij de klantbeleving elke dag een stukje beter.

Vragen over IT bij Essent?

Melanie Remie Recruitment Business Partner Essent