Energie beweegt jou
én ons vooruit

Jouw Essent avontuur begint bij ons. Een avontuur bij een werkgever die een belangrijke rol heeft in de energietransitie. Een rol die we zeer serieus nemen en waar we met z'n allen voor gaan met als doel Nederland een stukje duurzamer te maken. In Nederland bestaat Essent uit verschillende labels, meerdere locaties en servicepartners én een grote diversiteit aan producten en diensten. Als Essent zijn we onderdeel van grote Europese speler: de E.ON Group.

Via onze platformen bieden we jou als Essenter tal van opleidingen en trainingen zodat jij jezelf continu ontwikkelt en uitdaagt. Binnen jouw functie en vakgebied, maar ook daarbuiten en elders binnen onze organisatie. Onze netwerken zoals Jong Essent en Women Energy bieden je de kans om jouw ontwikkeling nog meer vorm te geven. Zo blijven we samen in beweging.

Wat Essent jou biedt

Afgezien van ontwikkel- en groeikansen, belonen wij jou voor al het harde werk. Uiteraard met een goed salaris én met een mooi pakket extra’s. Afgestemd op jouw rol, wensen en achtergrond. Dit noemen we onze flexible benefits.

Daarnaast heb je bij ons de mogelijkheid om volledig hybride te werken: thuis in alle rust iets uitwerken óf naar kantoor om je collega's fysiek te ontmoeten? Jij bepaalt.

Wil je meer weten? Bekijk dan onze arbeidsvoorwaarden.

Inspirerende omgeving

Ons hoofdkantoor vind je in hartje Den Bosch en biedt alle faciliteiten die je van een moderne werkgever mag verwachten: fijne werkplekken, inspirerende meeting rooms, twee restaurants, een goede koffiebar en voldoende parkeerplaatsen met laadpaal. 

Benieuwd hoe het er vanbinnen uitziet? Loop eens virtueel door ons gebouw.

Energie in onze gezondheid

De energietransitie vraag tijd en focus in het werk van ons. Dat kan alleen met collega's die metaal en fysiek gezond zijn. Wij besteden aandacht aan de gezondheid van onze collega's. Met evenementen, (online) trainingen en coaches die gaan over gezonde voeding, bewegen en ontspanning. Daarnaast staat op elke afdeling vers fruit, gaan collega’s regelmatig ‘lunchwandelen’ en zijn er na werktijd mogelijkheden om samen te sporten, bijvoorbeeld trainen voor de Vestingloop.

Essent Business System

Wij helpen onze klanten met de volgende stap in de energietransitie. Goede samenwerking is hierbij belangrijk, daarom werken we bij Essent volgens EBS (Essent Business System): het fundament onder onze strategie. EBS staat voor één manier van werken, met ruimte voor maatwerk. Er zijn 4 principes: Connect, Enable, Deliver en Improve in de uitvoering ondersteund door diverse practices en tools. Ook onder andere Agile en Lean komen hierin terug. Heb je nog geen kennis op dit vlak? Geen probleem! Je leert meer over EBS en hoe je het in jouw werk toepast als je bij Essent komt werken. 

Essenters vertellen