To vacancy overview

Data Analyst C+ Activation

Ben jij de kritische analist die veel energie krijgt om onze Sales & Marketing activiteiten op basis van data te verbeteren? Verras ons dan met jouw sollicitatie op de functie van data analist! 


Bij Essent analyseert de data analist business vraagstukken naar concrete acties die bijdragen aan een betere klantbeleving en betere commerciële beslissingen. Daarnaast adviseer jij ook het senior management van Essent wat er nodig is om onze gestelde doelen te bereiken. Hoe effectiever en efficiënter jouw analyses en rapporten zijn, hoe beter jij je werk doet. Feeling inspired?


De uitdaging, die gaan we samen aan
Zet je samen met ons de energiewereld op zijn kop? Analyseer welke ontwikkelingen ons bedrijf nodig heeft om de gestelde doelstellingen effectiever en efficiënter te halen. Door het strategisch analyseren van data ben je een kritische vriend voor het senior management en help je jouw collega’s om betere dienstverlening te kunnen verlenen richting onze klanten.

 

Als analist maak jij het verschil als het gaat om:
•    Verzamelen, beoordelen, prepareren en analyseren van data(sets)
•    Ontwerpen, ontwikkelen, testen, inzetten en beheren van statistische analyses die inzichten verschaffen met name op het gebied van vergroten van de klantwaarde en ons marktaandeel
•    Visualiseren van de door jou opgedane data-inzichten, zodat deze bedrijf breed gedeeld kunnen worden
•    Beantwoorden van vervolgvragen over de werking en validatie van het resultaat
•    Vastleggen van de achtergrondinformatie en zorgen voor in beheer name zodat later de analyse verder ontwikkeld kan worden (bijvoorbeeld om een forecast op te maken)
•    Het bouwen van beheersbare, geautomatiseerde en effectieve rapportages

 

Wij zijn Essent
Marktleider in het leveren van energie en gas in Nederland. Een positie waar we trots op zijn. Elke dag vinden we weer slimme manieren om als één team de beste te zijn. We hebben focus, eigenaarschap en discipline. Met onze rechtdoorzee-mentaliteit weten wij miljoenen consumenten en ondernemers aan ons te binden. Niet alleen met energie en gas, ook met energie-gerelateerde producten en diensten. Wij wachten niet tot morgen. Als onderdeel van E.ON en met onze merken als energiedirect.nl en PowerHouse maken we impact voor onze klanten. Kortom, samen betaalbare energie-oplossingen bereikbaar maken voor iedereen.
Je komt in een team van specialisten variërend van data scientists, stewards, analisten en engineers. In jouw team werk je veel samen om de doelen te bereiken. 


Je versterkt het team C+ Activation. Samen met zo’n 300 collega’s nemen jullie verantwoordelijkheid over het gehele commerciële proces voor onze Energie en Gas activiteiten. Je zorgt voor een superieure klantbeleving door slimme commerciële beslissingen en campagnes. Je stuurt op marktaandeel en kijkt continu naar het slim inzetten van Data. Jij rapporteert aan manager Data & Analytics C+Activation.


Jij bent Essent
Er zit iets in jou, wat anderen aansteekt. Het knettert als jij vertelt over je ideeën en voor we het beseffen, doen we juichend met je mee. Je neemt eigenaarschap, zoekt de samenwerking met collega’s en je laat je door ze inspireren. Je weet dat tussen droom en daad wetten en praktische bezwaren staan. Maar als jij eenmaal iets in je hoofd hebt, ga jij door alle barrières heen.
 
Wat je verder nog in huis hebt:

-    Minimaal hbo werk- en denkniveau met een achtergrond in een sterk kwantitatieve richting
-    Zeker 3 jaar kennis en werkervaring op het gebied van data analyse en datavisualisatie
-    Ervaring in diverse programmeertalen / statistische analyses zoals SQL en Qlik en ervaring met Python of Rapid Miner wordt gezien als pré
-    Kennis van Energiemarkt en/of business domein (bijvoorbeeld Marketing, Operations of Finance)? Mooi meegenomen
-    Overtuigend, onafhankelijk denkend en adviesvaardig. Proactieve en gedreven werkhouding
-    Goed kunnen schakelen tussen verschillende niveaus (presentatie aan specialisten maar ook senior management), goede communicatie- en presentatievaardigheden.

 

Je bent in topvorm. Een échte Essenter die schouder aan schouder gaat voor één doel. Ook heb je heb je sterke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal die goed van pas komt tijdens de regelmatige nationale en internationale contacten. Je bent in staat om nieuwe inzichten en/of modellen vanuit de beschikbare data statistisch te modelleren. Zo draag je bij aan het halen van de businessdoelstellingen.


Binnen Essent worden de volgende competenties van al onze medewerkers verwacht: 
•    Een winnaarsmentaliteit waarin een gemeenschappelijke drive en individueel eigenaarschap     centraal staan
•    Een mentaliteit waarin we groeien en leren om de beste te zijn 
•    Een mentaliteit waarbij we werken als één team
•    Een mentaliteit waarin we met elkaar echte gesprekken voeren om samen beter te worden.


We scoren niet zonder doel
Je gelooft in jezelf, het team en het bedrijf. En wij? Wij belonen jou voor al het harde werk. In geld, kansen en persoonlijke groei. Omdat jij altijd het beste levert voor onze klanten bieden wij jou (o.b.v. 40 uur per week):
•    Een baan bij een leidend Europees energiebedrijf die altijd in beweging is. We blijven groeien, ontwikkelen en innoveren
•    Een brutomaandsalaris tussen € 3.113,00 en € 4.841,00, nauwkeurig afgestemd op jouw niveau
•    Een eindejaarsuitkering om onze waardering nog meer uit te spreken
•    27 vakantiedagen
•    Alle faciliteiten om goed te werken. Zowel thuis als op kantoor
•    De kans om te werken met onze House-in-Order Lean-methodiek
•    Een inspirerende kantooromgeving op een toplocatie in Den Bosch. We raden je zeker aan om met het openbaar vervoer te komen. Het Centraal Station Den Bosch is namelijk maar 850 meter lopen! Een fijne extra: je ontvangt dan een NS Business Card van ons. Toch reizen met eigen vervoer? Dan krijg je een kilometervergoeding 
•    Een breed scala aan ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden


Dit is dé kans om als Data Analist C + Act impact te maken. Druk snel op die knop om deze baan te claimen.


Zie je de vacature niet meer op werkenbijessent.nl, jammer: solliciteren is niet meer mogelijk. Interimmer of bureau? Als we jullie nodig hebben weten wij jullie wel te vinden. 
 

Application process

Application
Thank you for applying on this job offering. We will get back to you as soon as possible.
Screening
We will check your references.
Interview 1
One of our recruiters will contact you as soon as possible to schedule the initial interview.
Interview 2
One of our recruiters will contact you for a second interview.
Offer
We will make you an offer.
Hired
Welcome to Innogy

Do you have questions about this vacancy?

Contact Ian van der Enden

Vragen over deze vacature?

Mail naar Team Recruitment

Share this vacancy

Apply for this job