To vacancy overview

Workforce Management Specialist

Onze ambitie is duidelijk: nummer 1 zijn en blijven in de alsmaar veranderende wereld van energie en gas. Jij bent in topvorm voor de vacature Workforce Management Specialist in Den Bosch. 
 
De uitdaging, die gaan we samen aan

De afdeling Workforce Management is een onderdeel van de afdeling Businessservices. De afdeling heeft als doel zo efficiënt en effectief mogelijk alle Klantenservice medewerkers in te zetten. Dit gebeurt door diverse analyses van historische, actuele en toekomstige data. Deze analyses vormen de basis van de Forecasts, Planningen, Roosters en Intraday Monitoring voor alle (call en non-call) activiteiten. Tevens heeft de afdeling als doel de operatonele afdelingen te adviseren over capaciteitsvraagstukken (zowel op dag basis, korte als lange termijn). 

 

De Traffic Medewerker is verantwoordelijk voor het dagelijkse monitoring proces met betrekking tot real time monitoring van alle inbound call activiteiten en email activiteit (aantallen van calls, AHT en staffing) en real time adherence monitoring ten behoeve van het realiseren van de gestelde KPI’s level voor de diverse werkstromen.

Daarnaast houdt de Traffic Medewerker alle verstoringen en bijzonderheden (lijn-overschrijdend) bij, die impact hebben op het daadwerkelijke call-aanbod en bezetting en zal de medewerker een voorspelling doen voor het resterende call-aanbod op zeer korte termijn (dag basis).

 

Jij pakt je verantwoordelijkheid bij het: 
 

 • Real time monitoring, forecast versus actual op intervalniveau, van calls, AHT en staffing (WFM)
 • Ingrijpen op het moment dat er te grote verschillen, zowel positief als negatief, ontstaan tussen de bezetting en het daadwerkelijke call-aanbod
 • Signaleren van problemen in de dagelijkse bezetting en adviseert over te nemen acties (overwerk, schuiven van diensten, verlof opnemen)
 • Herkennen van trends op de dag en deze vertalen naar het verwachte call-aanbod voor rest van de dag (aanpassing forecast op dag-niveau)
 • Analyse van de afwijking tussen planning, rooster en actuele cijfers op dag basis 
 • Real time adherence monitoring van medewerkers met betrekking tot rooster en uit te voeren werkzaamheden 
 • Doorvoeren van wijzigingen in het rooster op de dag, zoals roosterverschuivingen, ziekte, kort verzuim en verlof

 
Wij zijn Essent
Marktleider in het leveren van energie en gas in Nederland. Een positie waar we trots op zijn. Elke dag vinden we weer slimme manieren om als één team de beste te zijn. We hebben focus, eigenaarschap en discipline. Met onze rechtdoorzee-mentaliteit weten wij miljoenen consumenten en ondernemers aan ons te binden. Niet alleen met energie en gas, ook met energie-gerelateerde producten en diensten. Wij wachten niet tot morgen. Als onderdeel van E.ON en met onze merken als energiedirect.nl en PowerHouse maken we impact voor onze klanten. Kortom, samen betaalbare energie-oplossingen bereikbaar maken voor iedereen.
 
Jij bent Essent
Werken als één team om onze klanten voor ons te winnen. Dat geeft pas een energieboost. Met jouw eigenaarschap en expertise weet je mensen te overtuigen. Of juist niet! Want je gaat alleen voor successen die ertoe doen. Door continu kritische vragen te stellen en de spiegel voor te houden ziet het team jou als kartrekker. Met jouw overtuigingskracht steek je anderen aan om iedere dag de beste resultaten te leveren. Haal je het beste uit de klant en dus voor Essent? Dan heb jij het totaalplaatje als je ook in het bezit bent van:
 

 • HBO werk- en denkniveau. 
 • 3 jaar relevante plannings-ervaring binnen een personeel intensieve organisatie (Contactcenter, Zorg, Logistiek)
 • Goede kennis van administratieve en logistieke applicaties en processen, planningssoftware, monitoringsystemen en MSOffice. 
 • Ervaring Intraday monitoring in een contactcenter omgeving is een pré
 • Analytisch zeer sterk
 • Hoog cijfermatig inzicht
 • Uitstekende communicatieve zowel als mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in de Nederlandse taal

 

We scoren niet zonder doel
Je gelooft in jezelf, het team en het bedrijf. En wij? Wij belonen jou voor al het harde werk. In geld, kansen en persoonlijke groei. Omdat jij altijd het beste levert voor onze klanten bieden wij jou (o.b.v. 40 uur per week):
 

 • Een baan bij een leidend Europees energiebedrijf die altijd in beweging is. We blijven groeien, ontwikkelen en innoveren
 • Een brutomaandsalaris tussen € 2.588 en € 3.698, nauwkeurig afgestemd op jouw niveau
 • Een eindejaarsuitkering om onze waardering nog meer uit te spreken
 • 25 vakantiedagen
 • Alle faciliteiten om goed te werken. Zowel thuis als op kantoor
 • De kans om te werken met onze House-in-Order Lean-methodiek
 • Een inspirerende kantooromgeving op een toplocatie in Den Bosch. We raden je zeker aan om met het openbaar vervoer te komen. Het Centraal Station Den Bosch is namelijk maar 850 meter lopen! Een fijne extra: je ontvangt dan een NS Business Card van ons. Toch reizen met eigen vervoer? Dan krijg je een kilometervergoeding 
 • Een breed scala aan ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden

Application process

Application
Thank you for applying on this job offering. We will get back to you as soon as possible.
Screening
We will check your references.
Interview 1
One of our recruiters will contact you as soon as possible to schedule the initial interview.
Interview 2
One of our recruiters will contact you for a second interview.
Offer
We will make you an offer.
Hired
Welcome to Innogy

Do you have questions about this vacancy?

Contact Ian van der Enden

Vragen over deze vacature?

Mail naar Team Recruitment

Share this vacancy

Apply for this job