Wie we zijn

Wij zijn Essent. Al sinds 1909 helpt Essent klanten aan energie. Elke dag weer kiezen miljoenen consumenten en ondernemers voor Essent. Op onze unieke manier leveren we waar we goed in zijn: betaalbare en duurzame energieoplossingen voor iedereen.

Wij hebben talent voor energie. Dat lieten we al zien toen we het gasnetwerk hielpen uitrollen en toen we de eerste waren met groene stroom. En vandaag laten we dat zien doordat we onze nummer 1 positie in Nederland jaar in jaar uit behouden. Ondanks, of misschien wel dankzij, de hevige concurrentie, de veranderende markt en de politieke, maatschappelijke en technologische vernieuwingen.

De energietransitie vraagt van ons slim samenwerken en snelle actie. Samen met onze servicepartners nemen we 1 voor 1 de obstakels voor deze transitie weg. Want Nederlanders willen wel duurzamer leven, maar dan wel betaalbaar en gemakkelijk. Zo brengen we de CO2 voetafdruk van onze klanten drastisch omlaag. Dit kunnen wij, met meer dan 100 jaar ervaring in de alsmaar veranderende wereld van energie, als geen ander waarmaken.

Wij zijn marktleider in Nederland. Onze ambitie is duidelijk: de nummer 1 zijn en blijven op het gebied van energie. Dat kunnen we alleen waarmaken met onze medewerkers. Topspelers die schouder aan schouder gaan voor één doel. Medewerkers in topvorm zijn en het maximale uit zichzelf en hun team halen.

 

Wij zijn Essent, en jij?

Voor iedereen de nummer 1 in energie

Om voor iedereen de nummer 1 in energie te zijn, halen we onze groei uit twee segmenten. Wij noemen die Commodity+ en Energy+. Commodity+ staat voor de levering van stroom en gas aan onze klanten. Dit doen we met twee merknamen: Essent en energiedirect.nl. We leveren zowel aan particulieren als aan zakelijke klanten. Energy+ staat voor alle alternatieven die wij onze klanten kunnen bieden rondom de verduurzaming van hun woning of bedrijfspand. Denk daarbij aan isolatie, onderhoud en service van cv-ketels en de aanleg en het onderhoud van zonnepanelen. Essent adviseert haar klanten op deze verduurzamingsopties en onze servicepartner bedrijven leveren de installatie, het onderhoud en de service. Dit zijn de bedrijven die onze klanten in heel Nederland bedienen en samen met Essent voor een toegankelijke energietransitie dichtbij huis zorgen. Hier lees je meer over onze merken en onze sales- en servicepartners.